Damiano Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 klik Jest to moja pierwsza praca (to co zrobiłem poprzednio to było właściwie wstępne zapoznanie z programem), jak widać jest na podstawie tutoriala. Proszę żebyście ją ocenili i doradzili na przyszłość co zrobić żeby wygląd był bardziej naturalny. BTW mam wersję demo cinema 4d, w której niestety nie można zapisywać. Czy jest może wersja darmowa, która pozwala na zapis, jakaś starsza,uczniowska itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Moja kolejna praca: Miecz Kształt zrobiłem całkiem sam, ale światło i scena są z tutoriala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 nie jest złe ale cienie to tragedia daj więcej sampli więszą rozdzielczość nie wiem za bardzo co bo cineme to z opowieści znam i nie kompresuj aż tak tych jpeg-ów bo dużo gorzej wygląda to wszystko a poza tym keep working ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Trudno będzie wytłumaczyć o co mi chodzi, ale spróbuje. Jak zrobić coś takiego żeby obiekty się nie przenikały tylko tak jakby leżały na sobie? Czy muszę ręcznie je ustawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Damiano jeśli masz na myśli problem tego typu że tworzysz model z podstawowych brył (czyli przy czajniku korpus to jedna bryła, uchwyt druga a pokrywka trzecia) i one się przenikają i nawet jak je połączysz to zostają poligony np. uchwytu "wbite" w bryłę czajnika to normalne jest. Można użyć funkcji boolean ale to miesza w siatce i jest masa ręcznej roboty. Lepiej wyjść od prostej bryły i przez poly modeling zamodelować korpus a później extrudem i innymi funkcjami wymodelowac reszte. Czyli krótko mówiąc leiej robić z jednego kawałka od początku. Mam nadzieje że o to chodziło:) Jeśli nie to sorki:) Poza tym zajrzyj do inych działów forum a powinieneś sporo o modelowaniu znaleźć informacji. A co do prac to jak na sam początek to całkiem ok. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi