Napisano 21 Czerwiec 200619 l klik 聽 Jest to moja pierwsza praca (to co zrobi艂em poprzednio to by艂o w艂a艣ciwie wst臋pne zapoznanie z programem), jak wida膰 jest na podstawie tutoriala. Prosz臋 偶eby艣cie j膮 ocenili i doradzili na przysz艂o艣膰 co zrobi膰 偶eby wygl膮d by艂 bardziej naturalny. 聽 BTW mam wersj臋 demo cinema 4d, w kt贸rej niestety nie mo偶na zapisywa膰. Czy jest mo偶e wersja darmowa, kt贸ra pozwala na zapis, jaka艣 starsza,uczniowska itp?
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Autor Moja kolejna praca: Miecz 聽 Kszta艂t zrobi艂em ca艂kiem sam, ale 艣wiat艂o i scena s膮 z tutoriala.
Napisano 22 Czerwiec 200619 l nie jest z艂e ale cienie to tragedia daj wi臋cej sampli wi臋sz膮 rozdzielczo艣膰 nie wiem za bardzo co bo cineme to z opowie艣ci znam i nie kompresuj a偶 tak tych jpeg-贸w bo du偶o gorzej wygl膮da to wszystko a poza tym keep working ;-))
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Autor Trudno b臋dzie wyt艂umaczy膰 o co mi chodzi, ale spr贸buje. Jak zrobi膰 co艣 takiego 偶eby obiekty si臋 nie przenika艂y tylko tak jakby le偶a艂y na sobie? Czy musz臋 r臋cznie je ustawia膰?
Napisano 27 Czerwiec 200619 l Damiano je艣li masz na my艣li problem tego typu 偶e tworzysz model z podstawowych bry艂 (czyli przy czajniku korpus to jedna bry艂a, uchwyt druga a pokrywka trzecia) i one si臋 przenikaj膮 i nawet jak je po艂膮czysz to zostaj膮 poligony np. uchwytu "wbite" w bry艂臋 czajnika to normalne jest. Mo偶na u偶y膰 funkcji boolean ale to miesza w siatce i jest masa r臋cznej roboty. Lepiej wyj艣膰 od prostej bry艂y i przez poly modeling zamodelowa膰 korpus a p贸藕niej extrudem i innymi funkcjami wymodelowac reszte. Czyli kr贸tko m贸wi膮c leiej robi膰 z jednego kawa艂ka od pocz膮tku. Mam nadzieje 偶e o to chodzi艂o:) Je艣li nie to sorki:) Poza tym zajrzyj do inych dzia艂贸w forum a powiniene艣 sporo o modelowaniu znale藕膰 informacji. A co do prac to jak na sam pocz膮tek to ca艂kiem ok. Pozdrawiam:)