Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

klik

Jest to moja pierwsza praca (to co zrobi艂em poprzednio to by艂o w艂a艣ciwie wst臋pne zapoznanie z programem), jak wida膰 jest na podstawie tutoriala. Prosz臋 偶eby艣cie j膮 ocenili i doradzili na przysz艂o艣膰 co zrobi膰 偶eby wygl膮d by艂 bardziej naturalny.

BTW mam wersj臋 demo cinema 4d, w kt贸rej niestety nie mo偶na zapisywa膰. Czy jest mo偶e wersja darmowa, kt贸ra pozwala na zapis, jaka艣 starsza,uczniowska itp?

• Odpowiedzi 4
  • Wy艣wietle艅 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Moja kolejna praca:

Miecz

Kszta艂t zrobi艂em ca艂kiem sam, ale 艣wiat艂o i scena s膮 z tutoriala.

Napisano

nie jest z艂e ale cienie to tragedia daj wi臋cej sampli wi臋sz膮 rozdzielczo艣膰 nie wiem za bardzo co bo cineme to z opowie艣ci znam

i nie kompresuj a偶 tak tych jpeg-贸w bo du偶o gorzej wygl膮da to wszystko

a poza tym

keep working ;-))

Napisano
  • Autor

Trudno b臋dzie wyt艂umaczy膰 o co mi chodzi, ale spr贸buje. Jak zrobi膰 co艣 takiego 偶eby obiekty si臋 nie przenika艂y tylko tak jakby le偶a艂y na sobie? Czy musz臋 r臋cznie je ustawia膰?

Napisano

Damiano je艣li masz na my艣li problem tego typu 偶e tworzysz model z podstawowych bry艂 (czyli przy czajniku korpus to jedna bry艂a, uchwyt druga a pokrywka trzecia) i one si臋 przenikaj膮 i nawet jak je po艂膮czysz to zostaj膮 poligony np. uchwytu "wbite" w bry艂臋 czajnika to normalne jest. Mo偶na u偶y膰 funkcji boolean ale to miesza w siatce i jest masa r臋cznej roboty. Lepiej wyj艣膰 od prostej bry艂y i przez poly modeling zamodelowa膰 korpus a p贸藕niej extrudem i innymi funkcjami wymodelowac reszte. Czyli kr贸tko m贸wi膮c leiej robi膰 z jednego kawa艂ka od pocz膮tku. Mam nadzieje 偶e o to chodzi艂o:) Je艣li nie to sorki:) Poza tym zajrzyj do inych dzia艂贸w forum a powiniene艣 sporo o modelowaniu znale藕膰 informacji. A co do prac to jak na sam pocz膮tek to ca艂kiem ok. Pozdrawiam:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci