Napisano 21 Czerwiec 200618 l hey, jestem tutaj nowy i mam problem. chodzi o to ze gdy wymodeluje slupek (nozka do kanapy) to maks sam zaokragla mi rogi. chce osiagnac egekt spilowania krawedzi okraglego slupka (wtedy powinny powsdtac 2 krawedzie a maks zaokragla i nie ma zadnej) jest moze jakis modyfikator do tego ?? ps sorrka za literowki, brak duzylich liter i ogonkow ale siedze w gibsie i ciezko jest mi cokolowiek pisac.
Napisano 21 Czerwiec 200618 l jezeli chcesz zeby caly byl kanciasty to po prostu odhaczasz smooth w obiekcie ktory defaultowo jest zahaczony. jezeli natomiast chcesz zeby tylko fragment byl kanciasty, a reszta gladka to w edit poly na poziomie edycji polygonow w zakladce polygon properties zmieniasz smoothing group dla wybranych poly. wtedy miedzy roznymi grupami wygladzania bedziesz mial twarde przejscie. pozdr
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Autor nie ma w sumie czego ogladac... jest mozliwosc wygladzenia powierzchni zaokgragklonej bez powiekszania liczby scianek?? link do scr:
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Częściowo załatwiasz to smooth grupami, ale żeby nie było widać kantów na brzegach obiektów to tylko zagęszczenie siatki (no ale możesz np. w MS dać większe iterations tylko dla renderingu)