Bonifatz Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam! Tym razem postanowiłem wymodelować helikopter Bell 212. Chce przeznaczyc tydzień na modeling. Raczej nie bedzie on czescia sceny... jak starczy czasu to moze... ;D Pozdrawiam! Oto model ktory zacząłem wczoraj :
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Jesli to ten bell o którym myslę to chyba nieco sie rozjechał ? czy mie sie pomerdalo - chodzi o przod głównie, nie za wasko dołem tam gdzie drzwi ?
Bonifatz Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 raczej nie ... moze to wina oswietlenia. Z resztą o 100% odzwierciedleniu raczej nie ma mowy w tydzień. Celem jest pokazanie ze mozna zrobic dobrze prezentujący sie model w tydzień. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzieki za komenta damusTo! W załączniku porównanie.
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 a mam cie, myślałem że to dzrwi podciołeś i owszem bo ta szklona bańka na przodziej ci sie pomniejszyła i drzwi do niej zlazły, no do konca tygodnai kupa czasu jeszcze dasz rade spoko poprawić
Pinki Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 model w miare, w miare.. :) troszke za waski ten kadlub.. i rogi przy kokpicie gornym sa troche za ostre.. powinno tam bardziej plynnie to sie laczyc.. :) - zaznaczylem czerwonym.. czekam na dalsze rendery :D
Bonifatz Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 @damusTo : zobaczymy co z tego wyjdzie ;) @Pinki : dzieki! masz racje ... kadlub moze jest troche za waski ale to raczej nie bedzie mialo wplywu na ogolne wrazenie (mam taka nadzieje ;D) Co do zaznaczonych miejsc, to prawie skonczylem tamten element. sorry za niska jakosc jpg`a ...
Pinki Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 hmm.. bardzo wiele razy mialem przyjemnosc ogladania tego helikopteru.. i jeszcze jedna uwaga.. w ostatnim renderze widac iz kadlub masz zbyt "plytki" .. bardziej owalny jest Bell i dno kadluba schodzi nizej.. w zalaczniku jest niebieskim kolorem zaznaczone.. :)
Bonifatz Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 @Pinki : dzieki za zwrocenie uwagi na ten element! wlasnie zauwazylem ze blueprinty ktorych uzywam sa ... powiedzmy niedokladne ;/, a kadlub pokrywa sie idealnie z blueprintem (wiec juz kompletna dolina). Wiec chyba zostawie to tak jak jest i zaczne dodawac nastepne detale ... najwyzej rozpoczne go od nowa hehe, ale wolalbym choć jednego skonczyc zeby wiedziec na co powinienem zwracac uwage przy nastepnych. pozdro!
Bonifatz Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 ... kolejny update, dodalem kilka detali.
Pixelman Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Używasz do modelingu rhinocerosa ,ST ,Maya ,czy może coś jeszcze z innej bajki?
Bonifatz Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Siemasz Pixelman Ten model jest calkowicie w Maya Nurbs.
Pionier Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 ja to sie nie znal na Bellu ale ... jakos ladniej sie zrobilo, mi sie podoba :)
Rekomendowane odpowiedzi