Napisano 22 Czerwiec 200618 l Witam! Tym razem postanowiłem wymodelować helikopter Bell 212. Chce przeznaczyc tydzień na modeling. Raczej nie bedzie on czescia sceny... jak starczy czasu to moze... ;D Pozdrawiam! Oto model ktory zacząłem wczoraj :
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Jesli to ten bell o którym myslę to chyba nieco sie rozjechał ? czy mie sie pomerdalo - chodzi o przod głównie, nie za wasko dołem tam gdzie drzwi ?
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Autor raczej nie ... moze to wina oswietlenia. Z resztą o 100% odzwierciedleniu raczej nie ma mowy w tydzień. Celem jest pokazanie ze mozna zrobic dobrze prezentujący sie model w tydzień. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzieki za komenta damusTo! W załączniku porównanie.
Napisano 22 Czerwiec 200618 l a mam cie, myślałem że to dzrwi podciołeś i owszem bo ta szklona bańka na przodziej ci sie pomniejszyła i drzwi do niej zlazły, no do konca tygodnai kupa czasu jeszcze dasz rade spoko poprawić
Napisano 22 Czerwiec 200618 l model w miare, w miare.. :) troszke za waski ten kadlub.. i rogi przy kokpicie gornym sa troche za ostre.. powinno tam bardziej plynnie to sie laczyc.. :) - zaznaczylem czerwonym.. czekam na dalsze rendery :D
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Autor @damusTo : zobaczymy co z tego wyjdzie ;) @Pinki : dzieki! masz racje ... kadlub moze jest troche za waski ale to raczej nie bedzie mialo wplywu na ogolne wrazenie (mam taka nadzieje ;D) Co do zaznaczonych miejsc, to prawie skonczylem tamten element. sorry za niska jakosc jpg`a ...
Napisano 22 Czerwiec 200618 l hmm.. bardzo wiele razy mialem przyjemnosc ogladania tego helikopteru.. i jeszcze jedna uwaga.. w ostatnim renderze widac iz kadlub masz zbyt "plytki" .. bardziej owalny jest Bell i dno kadluba schodzi nizej.. w zalaczniku jest niebieskim kolorem zaznaczone.. :)
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Autor @Pinki : dzieki za zwrocenie uwagi na ten element! wlasnie zauwazylem ze blueprinty ktorych uzywam sa ... powiedzmy niedokladne ;/, a kadlub pokrywa sie idealnie z blueprintem (wiec juz kompletna dolina). Wiec chyba zostawie to tak jak jest i zaczne dodawac nastepne detale ... najwyzej rozpoczne go od nowa hehe, ale wolalbym choć jednego skonczyc zeby wiedziec na co powinienem zwracac uwage przy nastepnych. pozdro!
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Używasz do modelingu rhinocerosa ,ST ,Maya ,czy może coś jeszcze z innej bajki?
Napisano 23 Czerwiec 200618 l ja to sie nie znal na Bellu ale ... jakos ladniej sie zrobilo, mi sie podoba :)