Napisano 22 Czerwiec 200618 l Witam kilka dni temu znalazłem na tym forum link do strony Jacka Monahana. Jeden z jego pomysłów bardzo mi się spodobał i postanowiłem go (w ramach ćwiczenia box modelingu) przenieść w trzy wymiary. Link do konceptu Postęp w pracy: Wszelkie uwagi mile widziane :)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Prosty model ale fajny :) tekstury!! model jest w studiu? Pozdrawiem Tyskie i ciebie :)
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Witam ponownie trochę poprawiłem model ale jeszcze dużo roboty pozostało. Tomuś: Dzięki za pozdrowienia. Teksturki dodam jak model skończę.
Napisano 23 Czerwiec 200618 l za bardzo nie wiem coz to ma byc, ale nie prezentuje sie najgozej;) pozdr
Napisano 25 Czerwiec 200618 l też to robiłem, tzn. zacząłem, ale skończyło się na ogólnej bryle;) powodzenia
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Witam. Zabrałem się za materiały i mam mały problem: chciałbym dodać do nich kontur taki jak w materiale InkPaint ale żeby w środku zostały te co mam teraz a kontur był tylko dodatkiem. Wiem, że jesteście dużo lepsi w te klocki ode mnie i napewno mi pomożecie. Używam V-ray'a ale jak macie coś do innego renderera to też chętnie sprawdze. PS: dariusz: Daj co masz. Chętnie zobacze :)
Napisano 8 Lipiec 200618 l Dawno mnie nie było, ale wracam do tego modelu. Zabrałem się za naczepę na razie tylko jeden render bo zajumje ok 40 min http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3e1167bdc6d03f55
Napisano 8 Lipiec 200618 l ładnie czekam na postępy ps. czy imię tego gościa w twoim podpisie jest świadomie przez Ciebie tak napisane- jeżeli to świadome posunięcie to OK, jeżeli błąd to popraw proszę.
Napisano 8 Lipiec 200618 l pikSar: Dzieki mam nadzieje że dobrne do końca. PS: To "u" to świadome posunięcie.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Raczej w stylu Try gun'a a to już co innego. A szczegóły dopiero zacząłem dodawać:
Napisano 9 Lipiec 200618 l Model Przyzwoity choć gdzie niegdzie przydał by się Smooth. Koncept bardzo fajny.
Napisano 9 Lipiec 200618 l Wrzuciłem wstępnie materiały ale nie bardzo mi wyszły. I tak jeszcze dużo modelowania przed ostatecznym "malowaniem".
Napisano 17 Lipiec 200618 l pierwsza lepsza, strasznie niepodobają mi krawędzie na przyczepach, daj tam smootha jakiegoś bo tam są takie pixle że aż oczy bolą jak sie na to patrzy :D
Napisano 17 Lipiec 200618 l ja mam pytanie... jak sie do tego czegos wchodzi ???? przez dach ???? xDDDD
Napisano 17 Lipiec 200618 l cta: Masz rację poprawie to. KacperSpala: Wejście do szoferki jest z drógiej strony na innych renderach będzie widać.