Napisano 25 Czerwiec 200618 l Witam wszystkich! jest to moja pierwsza "praca" więc prosze o GŁĘBOKĄ wyrozumiałoś :P tak więc pracuje nad postacią Rei Ayanami, czyli 1st children z anime pt. "Neon Genesis Evangelion". Postac robie kompletnie for fun. C&C mile widziane byle nie za mądre bo moge nie zczaic ;P a oto i moje wypociny... ps. jesli któryś z Adminow jest fanem NGE prosze mnie nie banowac odrazu za tą profanacje Rei :D pozdro
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Zdecydowanie złe proporcje, twrza za bardzo wydłużona. Wbrew pozorom modelowanie postaci w tym stylu jest dużo trudniejsze niż "klastcznych" tutaj postać jest tak dostosowana żeby wyglądał dbrze narysowana/namalowana. Dlatego po przeniesieinu do 3d większość postaci z anime wygląda nieciekawie (chyba że są to roboty/ mechy itp.) Uproszczenia anatomii stosowane przez japończyków są praktycznie niemożliwe do wiernego odwzorowania w 3d. Polecam video-tutek z http://www.forum3d.kom-net.pl Dotyczący modelowania postaci z anime/mangi, napewno Ci się przyda. Pozdrawiam
Napisano 26 Czerwiec 200618 l czar animki polega na tym ze jej odwzorowanie jest neieuklidesowe, z kadej strony profil jest innej bryly, zawsze by oddac idealne wrazenie :) podrobienei tego w przestrzeni jest z zalozenia neimozliwe, ale Twojemy modelowi brakuje jeszcze siaty, zagesc go, podbrodek zrob gladszy (bedzie dobrze wygladac mimo braku szpikulca, taki skos sie wysuje tylko dla widoku z przodu), na srodku kazdego "wlosa" daj loop i podnies go nieco, no i material, co najmniej kreskowkowy wypada uzyc :)
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Autor Vorek THX zalinka z pewnoscia sie przyda! A co do tych proporcji to sam to odkrylem jeszcze przed praca, ze niemozliwym jest znalezienie frontu i sajdu w tych samych proporcjach. A co do brody to zastanawialem sie wlasnie nad jej stepieniem. Tak wiec dzieki za wszystkie rady :D
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Ppomysl jak najbardziej ok :) -wektor- gdyby sie nie dalo styworzyc modelu takiej glowy to by nie bylo figurek wzorowanych na postaciach z anime (chociaz zgadzam sie co do tego idealnego wrazenia)...-WLAD- powinienes popracowac nad twarza by jakos ladnie wygladala - proponuje wykorzystac jako referki zdjecia figurki Rei- kilka zamieszczam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor dzieki eco za fotki i dales mi pewien pomysl, zaraz wchodze na allegro i szukam figurki Rei na sprzedaz :D mysle ze nie bedzie to glupi pomysl, najwyzej zaczne od nowa. I pewnie to mi sie przyda, od nowa, od nowa, cos poprawic z czyms sie zapoznac i moze w koncu kiedys cos mi wyjdzie xD