dr Ug Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 ****UWAGA !!! WATEK SPRZED 9 MIESIECY :) **** UPDATE na nastepnych stronach No to przyszedl czas na relax i oderwanie sie od pracy. W ramach tego postanowilem odswiezych moje tempery i cos namalowac. Jako ze sciany mam prawie puste, a lubie klimaty fantasy (mimo, ze w ogole sie na nich nie znam) to wydumalem sobie takiego barbariana. Szybki szkic, bez wchodzenia w szczegoly. Dorobie jakies pasy, skory i inne gadzety, coby nie byl taki goly;) Jak juz wspomnialem nie za bardzo sie orientuje, wiec jezeli ktos ma fajne linki z tych klimatow to bardzo poprosze. Z pewnoscia beda pomocne. Aha, dodam jeszcze, ze bedzie to Work in progress. Postaram sie wrzucac update`y co jakis czas. To duzy format, wiec nie chcialo mi sie bawic w skanowanie. Zrobilem zdjecia moja marna kamerka i poskladalem w PS;) Wybaczcie jakosc. pozdro
leander Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Też nie jestem specjalistą w tych klimatach, ale do głowy przyszedł mi Hoffman i Bisley. (link - Hoffman, link-Bisley) Co do postaci to mimo wczesnego stadium bardzo mi sie podoba klimat. Wiatr i poza super. Bym się mógł przyczepić tylko do lewej ręki, bo jak dla mnie jest za krótkie ramię i za dlugi fragment ręki przy nadgarstku. Jaki jest oryginalny rozmiar i czemu taki duży? Pozdrawiam!
dr Ug Napisano 4 Wrzesień 2003 Autor Napisano 4 Wrzesień 2003 Hmmm... wrzucilem to na 40x50, bo akurat taki arkusz wygrzebalem z teczki;) (Heh, z drugiej strony jest wyklejony szyld ;D ) A dlaczego? 1). Nie chcialo mi sie machac pedzlem po B1, ale ten i tak jest za duzy do skanera. 2). Baaaaardzo rzadko teraz maluje/rysuje i szybko sie nudze, wiec lepiej, zebym mial mniejszy format ;) Jezeli chodzi o lape, to jak juz wspomnialem to pierwszy, szybki szkic. Rozkladanie sztalugi, znalezienie farb i zdecydowanie sie na temat tak mnie \"wycienczylo\", ze ew. poprawki odlozylem na next time ;D
Gotham Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Korpus i ręce ok tylko szczególiki, nogi totalna przebudowa, twarz do dopracowania :> I będzie super.
dr Ug Napisano 5 Wrzesień 2003 Autor Napisano 5 Wrzesień 2003 Yyy... dopiero teraz widze, ze calosc jest przekrecona. Oryginal wyglada tak, jak w zalaczniku. Nogi faktycznie do poprawy, a szczegoly przyjda pod koniec.
biglebowsky Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 oficjalna strona bisleya: http://www.simonbisleyonline.com/ no rysunek to na razie zarys tylko trudno cos powiedziec, napewno rece przydalo by mu sie poprawic i toporek jest w przesadzonej perspektywie. Zobaczymy co wyjdzie z tego:)
dr Ug Napisano 5 Wrzesień 2003 Autor Napisano 5 Wrzesień 2003 To nie perspektywa, on sie tak rozszerza :) Dzisiaj moze posiedze chwile i poprawie wszystko.
Jedrush Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 (chyba 3 raz pisze tego samego posta;]) Pracka od razu nasowa skojazenia ze szkicami feng\'a zhu .. harakterystyczna postawa postacii (biodra wysuniete do przodu:)), oraz brak szczegolow twarzy sprawiaja ze od razu przychodza do glowy szkice tego artysty ... pozatym obrazek jest sliczny , no i czekam jak to wyjdzie z kolorami ...
biglebowsky Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Nu... takie ustawienie postaci, ani syntetyczny szkic to nie jest w koncu rewolucja, ani nawet wielkie odkrycie Fenga:)
dr Ug Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Maly update. Nalozylem pierwsze warstwy farby, zaznaczajac ciemniejsze i jasniejsze partie. Jest juz wiecej, ale nie chce mi sie skanowac;) Przy nastepnej okazji. Wieksza wersje (150Kb) mozna zobaczyc tutaj: http://www.drug.flashroom.com/max3d/barbarian01_big.jpg pozdro
Gość olaf Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 mam nadzieję, że nie będę zbyt złośliwy, ale... szkic 1minuta, kolor kolejne dwie.
dr Ug Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Nie bedziesz zlosliwy. Bedziesz mial racje, prawie:) To nie tablet, tylko tempery. Tak sie wolniej pracuje. Maluje w przerwach w pracy, wiec troche to potrwa.
RK Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Strasznie ostre kolory- nie boisz się że ciężko będzie wyprowadzić wspólną gamę ?
dr Ug Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Nie. To z pewnoscia nie bedzie praca na wzor zachodnich kolegow. Dam sie poniesc, zobaczymy gdzie dolece ;) Kolory sa troche przeklamane, jak to zwykle bywa w przypadku skanowania marnym sprzetem.
RK Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Bark lewego ramienia (\"kulka\") chyba za mały w porównaniu z mięśniem piersiowym.
giorgione Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Może to ci pomoże http://www.therionweb.de/comics/comics.htm Pozdrawiam Giorgione
Kris_R Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 No zobaczymy co z tego wyjdzie i dokąd Cie poniosą pomyślne wiatry... lataj sobie swobodnie ptaszyno i wyżywaj się do woli. Farby i pędzel i tak wszystko zniosą... A co z tłem?
dr Ug Napisano 7 Wrzesień 2003 Autor Napisano 7 Wrzesień 2003 Tlo sie robi, wczoraj sie pomeczylem. Niestety marnie mi to idzie, wiec zapostuje zadowalajace mnie w miare rezultaty. A mowili, \"maluj DruG niebo i chmury!\" :/
KittyBoo Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Ja nie mam zbytniego rozeznania w fantasy, ale bardzo podobają mi się prace Borisa Vallejo i Franka Frazetty, niestety nie dysponuję linkami, ale w sieci pełno stron z takowymi. Barbarzyńca mi się podoba, chociaż oni raczej byli brudni i brzydcy, a ten jest ładny, ale nikt nie jest doskonały jak to powiedział Charlie Manson. Dziękuję za uwagę, papaaa :)
Ufooox Napisano 10 Wrzesień 2003 Napisano 10 Wrzesień 2003 przypomina mi to bitwe giegorina, zielone obce fantasy... zobaczymy co z tego wyniknie a jak zwalisz to bedziesz musial kupic sniezke :D pozdrawiam
dr Ug Napisano 10 Wrzesień 2003 Autor Napisano 10 Wrzesień 2003 Kurcze, myslalem, ze nikt nie zauwazy, ze zwalam od Giorga zielona barwe, ktora wynalazl :( Teraz musze przemalowac na czerwono. Chyba, ze ktos inny z forum juz jej uzyl :(
biglebowsky Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 HA! widzisz nakryli cie, teraz juz wszyscy znaja prawde, zmien adres i nazwisko, masz chlopie przechlapane:)
Cpt.Obvious Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 Stary, przerąbane... Giorgione ma siłę ognia, na Twoim miejscu gdzieś bym sie zaszyl:P fajnie Ci to idzie...nie bawilem sie tempera (zawsze zal mi bylo funduszy) ale nie wyglada to źle:)No musze zobaczyc wiecej zeby cos wiecej powiedziec. Pozdrawiam[piwo]
giorgione Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 Błaahahahahahahahahhaha Nieźle się uśmiałem :D:D:D:D:D Drug , trzymaj tak dalej :D Pozdrawiam Giorgione
dr Ug Napisano 22 Maj 2004 Autor Napisano 22 Maj 2004 *** 9 months later ;) *** Hyh, barbarian w wersji temperowej dorobil sie kilku szczegolow i nieba za plecami, a pozniej... wyladowal w koszu, bo mnie wk**** ;) Dzisiaj przegladajac stare pliki znalazlem skany pierwszego szkicu, a ze musze sie uczyc do 2 egzaminow,... to postanowilem go troche odswiezyc, tak dla jaj ;)))) Moze cos z tego bedzie i dokoncze drania;) Na razie kilka mazniec i dodane niebo na szybko. Cos mi sie zdaje, ze trzeba bedzie poprawic kadr, swiatla na postaci i przyjrzec proporcjom ;) P.S. A nie mowilem, ze koncze stare projekty?! ;)))
little-ninja Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 no to wal smialo dalej bo bledy juz sobie powytykales ... cwaniaku heh
leander Napisano 22 Maj 2004 Napisano 22 Maj 2004 Te czesci temperowe zarabiste. Jednak zaden PS czy painter tego nie zastapi. Jaki to byl format? Ogolnie ciekawe jak sie reszta dostosuje. EDIT: widze, ze juz raz pytalem o rozmiar ;) Odwoluje zatem :)
dr Ug Napisano 22 Maj 2004 Autor Napisano 22 Maj 2004 @ Little Ninja: przepraszam, ze widze bledy w swoich pracach;) Nie obiecuje poprawy ;) @Leander: Format byl gowniany;) To byla tylna strona szyldu, ktory robilem kiedys na zajecia, jeszcze we Wroclawiu w pierwszym semestrze ;) Calosc bedzie przerobiona o 180 stopni, praktycznie od nowa.
Rekomendowane odpowiedzi