Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

****UWAGA !!! WATEK SPRZED 9 MIESIECY :) ****

UPDATE na nastepnych stronach

No to przyszedl czas na relax i oderwanie sie od pracy. W ramach tego postanowilem odswiezych moje tempery i cos namalowac.

Jako ze sciany mam prawie puste, a lubie klimaty fantasy (mimo, ze w ogole sie na nich nie znam) to wydumalem sobie takiego barbariana. Szybki szkic, bez wchodzenia w szczegoly.

Dorobie jakies pasy, skory i inne gadzety, coby nie byl taki goly;)

Jak juz wspomnialem nie za bardzo sie orientuje, wiec jezeli ktos ma fajne linki z tych klimatow to bardzo poprosze. Z pewnoscia beda pomocne.

Aha, dodam jeszcze, ze bedzie to Work in progress. Postaram sie wrzucac update`y co jakis czas.

To duzy format, wiec nie chcialo mi sie bawic w skanowanie. Zrobilem zdjecia moja marna kamerka i poskladalem w PS;)

Wybaczcie jakosc.

pozdro

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Też nie jestem specjalistą w tych klimatach, ale do głowy przyszedł mi Hoffman i Bisley.

(link - Hoffman, link-Bisley)

Co do postaci to mimo wczesnego stadium bardzo mi sie podoba klimat. Wiatr i poza super. Bym się mógł przyczepić tylko do lewej ręki, bo jak dla mnie jest za krótkie ramię i za dlugi fragment ręki przy nadgarstku.

Jaki jest oryginalny rozmiar i czemu taki duży?

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Hmmm... wrzucilem to na 40x50, bo akurat taki arkusz wygrzebalem z teczki;) (Heh, z drugiej strony jest wyklejony szyld ;D )

A dlaczego?

1). Nie chcialo mi sie machac pedzlem po B1, ale ten i tak jest za duzy do skanera.

2). Baaaaardzo rzadko teraz maluje/rysuje i szybko sie nudze, wiec lepiej, zebym mial mniejszy format ;)

Jezeli chodzi o lape, to jak juz wspomnialem to pierwszy, szybki szkic. Rozkladanie sztalugi, znalezienie farb i zdecydowanie sie na temat tak mnie \"wycienczylo\", ze ew. poprawki odlozylem na next time ;D

Napisano

Korpus i ręce ok tylko szczególiki, nogi totalna przebudowa, twarz do dopracowania :> I będzie super.

Napisano
  • Autor

Yyy... dopiero teraz widze, ze calosc jest przekrecona. Oryginal wyglada tak, jak w zalaczniku.

Nogi faktycznie do poprawy, a szczegoly przyjda pod koniec.

Napisano
  • Autor

To nie perspektywa, on sie tak rozszerza :)

Dzisiaj moze posiedze chwile i poprawie wszystko.

Napisano

(chyba 3 raz pisze tego samego posta;])

Pracka od razu nasowa skojazenia ze szkicami feng\'a zhu .. harakterystyczna postawa postacii (biodra wysuniete do przodu:)), oraz brak szczegolow twarzy sprawiaja ze od razu przychodza do glowy szkice tego artysty ... pozatym obrazek jest sliczny , no i czekam jak to wyjdzie z kolorami ...

Napisano

Nu... takie ustawienie postaci, ani syntetyczny szkic to nie jest w koncu rewolucja, ani nawet wielkie odkrycie Fenga:)

Napisano

mam nadzieję, że nie będę zbyt złośliwy, ale... szkic 1minuta, kolor kolejne dwie.

Napisano
  • Autor

Nie bedziesz zlosliwy. Bedziesz mial racje, prawie:)

To nie tablet, tylko tempery. Tak sie wolniej pracuje.

Maluje w przerwach w pracy, wiec troche to potrwa.

Napisano

Strasznie ostre kolory- nie boisz się że ciężko będzie wyprowadzić wspólną gamę ?

Napisano
  • Autor

Nie. To z pewnoscia nie bedzie praca na wzor zachodnich kolegow. Dam sie poniesc, zobaczymy gdzie dolece ;)

Kolory sa troche przeklamane, jak to zwykle bywa w przypadku skanowania marnym sprzetem.

Napisano

Bark lewego ramienia (\"kulka\") chyba za mały w porównaniu z mięśniem piersiowym.

Napisano

No zobaczymy co z tego wyjdzie i dokąd Cie poniosą pomyślne wiatry... lataj sobie swobodnie ptaszyno i wyżywaj się do woli. Farby i pędzel i tak wszystko zniosą...

A co z tłem?

Napisano
  • Autor

Tlo sie robi, wczoraj sie pomeczylem. Niestety marnie mi to idzie, wiec zapostuje zadowalajace mnie w miare rezultaty.

A mowili, \"maluj DruG niebo i chmury!\" :/

Napisano

Ja nie mam zbytniego rozeznania w fantasy, ale bardzo podobają mi się prace Borisa Vallejo i Franka Frazetty, niestety nie dysponuję linkami, ale w sieci pełno stron z takowymi. Barbarzyńca mi się podoba, chociaż oni raczej byli brudni i brzydcy, a ten jest ładny, ale nikt nie jest doskonały jak to powiedział Charlie Manson. Dziękuję za uwagę, papaaa :)

Napisano

przypomina mi to bitwe giegorina, zielone obce fantasy...

zobaczymy co z tego wyniknie a jak zwalisz to bedziesz musial kupic sniezke :D pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Kurcze, myslalem, ze nikt nie zauwazy, ze zwalam od Giorga zielona barwe, ktora wynalazl :(

Teraz musze przemalowac na czerwono. Chyba, ze ktos inny z forum juz jej uzyl :(

Napisano

Stary, przerąbane... Giorgione ma siłę ognia, na Twoim miejscu gdzieś bym sie zaszyl:P

fajnie Ci to idzie...nie bawilem sie tempera (zawsze zal mi bylo funduszy) ale nie wyglada to źle:)No musze zobaczyc wiecej zeby cos wiecej powiedziec.

Pozdrawiam[piwo]

Napisano

Błaahahahahahahahahhaha

Nieźle się uśmiałem :D:D:D:D:D

Drug , trzymaj tak dalej :D

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano
  • Autor

*** 9 months later ;) ***

Hyh, barbarian w wersji temperowej dorobil sie kilku szczegolow i nieba za plecami, a pozniej... wyladowal w koszu, bo mnie wk**** ;)

Dzisiaj przegladajac stare pliki znalazlem skany pierwszego szkicu, a ze musze sie uczyc do 2 egzaminow,... to postanowilem go troche odswiezyc, tak dla jaj ;)))) Moze cos z tego bedzie i dokoncze drania;)

Na razie kilka mazniec i dodane niebo na szybko. Cos mi sie zdaje, ze trzeba bedzie poprawic kadr, swiatla na postaci i przyjrzec proporcjom ;)

P.S. A nie mowilem, ze koncze stare projekty?! ;)))

Napisano

Te czesci temperowe zarabiste. Jednak zaden PS czy painter tego nie zastapi. Jaki to byl format?

Ogolnie ciekawe jak sie reszta dostosuje.

EDIT: widze, ze juz raz pytalem o rozmiar ;) Odwoluje zatem :)

Napisano
  • Autor

@ Little Ninja: przepraszam, ze widze bledy w swoich pracach;) Nie obiecuje poprawy ;)

@Leander: Format byl gowniany;) To byla tylna strona szyldu, ktory robilem kiedys na zajecia, jeszcze we Wroclawiu w pierwszym semestrze ;)

Calosc bedzie przerobiona o 180 stopni, praktycznie od nowa.