Napisano 4 Wrzesień 200321 l ****UWAGA !!! WATEK SPRZED 9 MIESIECY :) **** UPDATE na nastepnych stronach No to przyszedl czas na relax i oderwanie sie od pracy. W ramach tego postanowilem odswiezych moje tempery i cos namalowac. Jako ze sciany mam prawie puste, a lubie klimaty fantasy (mimo, ze w ogole sie na nich nie znam) to wydumalem sobie takiego barbariana. Szybki szkic, bez wchodzenia w szczegoly. Dorobie jakies pasy, skory i inne gadzety, coby nie byl taki goly;) Jak juz wspomnialem nie za bardzo sie orientuje, wiec jezeli ktos ma fajne linki z tych klimatow to bardzo poprosze. Z pewnoscia beda pomocne. Aha, dodam jeszcze, ze bedzie to Work in progress. Postaram sie wrzucac update`y co jakis czas. To duzy format, wiec nie chcialo mi sie bawic w skanowanie. Zrobilem zdjecia moja marna kamerka i poskladalem w PS;) Wybaczcie jakosc. pozdro
Napisano 4 Wrzesień 200321 l Też nie jestem specjalistą w tych klimatach, ale do głowy przyszedł mi Hoffman i Bisley. (link - Hoffman, link-Bisley) Co do postaci to mimo wczesnego stadium bardzo mi sie podoba klimat. Wiatr i poza super. Bym się mógł przyczepić tylko do lewej ręki, bo jak dla mnie jest za krótkie ramię i za dlugi fragment ręki przy nadgarstku. Jaki jest oryginalny rozmiar i czemu taki duży? Pozdrawiam!
Napisano 4 Wrzesień 200321 l Autor Hmmm... wrzucilem to na 40x50, bo akurat taki arkusz wygrzebalem z teczki;) (Heh, z drugiej strony jest wyklejony szyld ;D ) A dlaczego? 1). Nie chcialo mi sie machac pedzlem po B1, ale ten i tak jest za duzy do skanera. 2). Baaaaardzo rzadko teraz maluje/rysuje i szybko sie nudze, wiec lepiej, zebym mial mniejszy format ;) Jezeli chodzi o lape, to jak juz wspomnialem to pierwszy, szybki szkic. Rozkladanie sztalugi, znalezienie farb i zdecydowanie sie na temat tak mnie \"wycienczylo\", ze ew. poprawki odlozylem na next time ;D
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Korpus i ręce ok tylko szczególiki, nogi totalna przebudowa, twarz do dopracowania :> I będzie super.
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Autor Yyy... dopiero teraz widze, ze calosc jest przekrecona. Oryginal wyglada tak, jak w zalaczniku. Nogi faktycznie do poprawy, a szczegoly przyjda pod koniec.
Napisano 5 Wrzesień 200321 l oficjalna strona bisleya: http://www.simonbisleyonline.com/ no rysunek to na razie zarys tylko trudno cos powiedziec, napewno rece przydalo by mu sie poprawic i toporek jest w przesadzonej perspektywie. Zobaczymy co wyjdzie z tego:)
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Autor To nie perspektywa, on sie tak rozszerza :) Dzisiaj moze posiedze chwile i poprawie wszystko.
Napisano 5 Wrzesień 200321 l (chyba 3 raz pisze tego samego posta;]) Pracka od razu nasowa skojazenia ze szkicami feng\'a zhu .. harakterystyczna postawa postacii (biodra wysuniete do przodu:)), oraz brak szczegolow twarzy sprawiaja ze od razu przychodza do glowy szkice tego artysty ... pozatym obrazek jest sliczny , no i czekam jak to wyjdzie z kolorami ...
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Nu... takie ustawienie postaci, ani syntetyczny szkic to nie jest w koncu rewolucja, ani nawet wielkie odkrycie Fenga:)
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Autor Maly update. Nalozylem pierwsze warstwy farby, zaznaczajac ciemniejsze i jasniejsze partie. Jest juz wiecej, ale nie chce mi sie skanowac;) Przy nastepnej okazji. Wieksza wersje (150Kb) mozna zobaczyc tutaj: http://www.drug.flashroom.com/max3d/barbarian01_big.jpg pozdro
Napisano 7 Wrzesień 200321 l mam nadzieję, że nie będę zbyt złośliwy, ale... szkic 1minuta, kolor kolejne dwie.
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Autor Nie bedziesz zlosliwy. Bedziesz mial racje, prawie:) To nie tablet, tylko tempery. Tak sie wolniej pracuje. Maluje w przerwach w pracy, wiec troche to potrwa.
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Strasznie ostre kolory- nie boisz się że ciężko będzie wyprowadzić wspólną gamę ?
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Autor Nie. To z pewnoscia nie bedzie praca na wzor zachodnich kolegow. Dam sie poniesc, zobaczymy gdzie dolece ;) Kolory sa troche przeklamane, jak to zwykle bywa w przypadku skanowania marnym sprzetem.
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Bark lewego ramienia (\"kulka\") chyba za mały w porównaniu z mięśniem piersiowym.
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Może to ci pomoże http://www.therionweb.de/comics/comics.htm Pozdrawiam Giorgione
Napisano 7 Wrzesień 200321 l No zobaczymy co z tego wyjdzie i dokąd Cie poniosą pomyślne wiatry... lataj sobie swobodnie ptaszyno i wyżywaj się do woli. Farby i pędzel i tak wszystko zniosą... A co z tłem?
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Autor Tlo sie robi, wczoraj sie pomeczylem. Niestety marnie mi to idzie, wiec zapostuje zadowalajace mnie w miare rezultaty. A mowili, \"maluj DruG niebo i chmury!\" :/
Napisano 7 Wrzesień 200321 l Ja nie mam zbytniego rozeznania w fantasy, ale bardzo podobają mi się prace Borisa Vallejo i Franka Frazetty, niestety nie dysponuję linkami, ale w sieci pełno stron z takowymi. Barbarzyńca mi się podoba, chociaż oni raczej byli brudni i brzydcy, a ten jest ładny, ale nikt nie jest doskonały jak to powiedział Charlie Manson. Dziękuję za uwagę, papaaa :)
Napisano 10 Wrzesień 200321 l przypomina mi to bitwe giegorina, zielone obce fantasy... zobaczymy co z tego wyniknie a jak zwalisz to bedziesz musial kupic sniezke :D pozdrawiam
Napisano 10 Wrzesień 200321 l Autor Kurcze, myslalem, ze nikt nie zauwazy, ze zwalam od Giorga zielona barwe, ktora wynalazl :( Teraz musze przemalowac na czerwono. Chyba, ze ktos inny z forum juz jej uzyl :(
Napisano 11 Wrzesień 200321 l HA! widzisz nakryli cie, teraz juz wszyscy znaja prawde, zmien adres i nazwisko, masz chlopie przechlapane:)
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Stary, przerąbane... Giorgione ma siłę ognia, na Twoim miejscu gdzieś bym sie zaszyl:P fajnie Ci to idzie...nie bawilem sie tempera (zawsze zal mi bylo funduszy) ale nie wyglada to źle:)No musze zobaczyc wiecej zeby cos wiecej powiedziec. Pozdrawiam[piwo]
Napisano 12 Wrzesień 200321 l Błaahahahahahahahahhaha Nieźle się uśmiałem :D:D:D:D:D Drug , trzymaj tak dalej :D Pozdrawiam Giorgione
Napisano 22 Maj 200420 l Autor *** 9 months later ;) *** Hyh, barbarian w wersji temperowej dorobil sie kilku szczegolow i nieba za plecami, a pozniej... wyladowal w koszu, bo mnie wk**** ;) Dzisiaj przegladajac stare pliki znalazlem skany pierwszego szkicu, a ze musze sie uczyc do 2 egzaminow,... to postanowilem go troche odswiezyc, tak dla jaj ;)))) Moze cos z tego bedzie i dokoncze drania;) Na razie kilka mazniec i dodane niebo na szybko. Cos mi sie zdaje, ze trzeba bedzie poprawic kadr, swiatla na postaci i przyjrzec proporcjom ;) P.S. A nie mowilem, ze koncze stare projekty?! ;)))
Napisano 22 Maj 200420 l Te czesci temperowe zarabiste. Jednak zaden PS czy painter tego nie zastapi. Jaki to byl format? Ogolnie ciekawe jak sie reszta dostosuje. EDIT: widze, ze juz raz pytalem o rozmiar ;) Odwoluje zatem :)
Napisano 22 Maj 200420 l Autor @ Little Ninja: przepraszam, ze widze bledy w swoich pracach;) Nie obiecuje poprawy ;) @Leander: Format byl gowniany;) To byla tylna strona szyldu, ktory robilem kiedys na zajecia, jeszcze we Wroclawiu w pierwszym semestrze ;) Calosc bedzie przerobiona o 180 stopni, praktycznie od nowa.