cta Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Widziałem na pewnym video tutku jak podczas renderingu były chyba ze 4 sfery renderujące tj. te kwadraciki które renderują i równocześnie skanowały oddzielną część renderu. Domyślam się że skraca to czas renderingu :] Jak to włączyć?
voyager Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Jak masz dwa dwurdzeniuwe procesory skonfigurowane do takiego renderingu, to wtedy przyśpieszy. Podejrzewam że koleś renderował w sieci, na kilku kompach. Nawet nie napisałeś w czym było renderowane. [edit] /\ Sorka nie zauwazyłem ;D /\ 1
piotrek Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Nawet nie napisałeś w czym było renderowane. Ja w swej wspaniałomyślności domyślam się, że w v-ray'u :) cta - jeśli masz gdzieś dosęp do sieci, to po prostu ustawiasz kompy tak, aby mogły wszystkie wspólnie renderować i klikasz render. 1
cta Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 No to już wszystko jasne, dzięki, Wy to wszystko wiecie :D
demigod Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 a najlepiej Farme heheh to V ray nie nadaza odswiezac kwadracikow :D
mickey Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Witam, mam takie pytanie do Marcina, ja mam procka P920 czyli dwurdzeniowca :), w preferencjach MAX-a w zakładce rendering mam zaznaczone Multi - t...coś tam - czyli MAX wykorzystuje moc obu rdzeni. Czy poza tym można jeszcze w opcjach Vray-a ustawic, aby widział te dwa rdzenie jako oddzielne komputery ?? jeśli tak, to jak mam to zrobić ?
arch515 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Siemka!! Ja też chętnie bym się dowiedział jak ustawić procka by chodził jak wyżej pisane mój komp. to. Dwie sztuki AMD X2 4200+ 4G ramu, quadro 1400fx pozdro
Rekomendowane odpowiedzi