Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Widziałem na pewnym video tutku jak podczas renderingu były chyba ze 4 sfery renderujące tj. te kwadraciki które renderują i równocześnie skanowały oddzielną część renderu. Domyślam się że skraca to czas renderingu :]

Jak to włączyć?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 934
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak masz dwa dwurdzeniuwe procesory skonfigurowane do takiego renderingu, to wtedy przyśpieszy. Podejrzewam że koleś renderował w sieci, na kilku kompach.

Nawet nie napisałeś w czym było renderowane.

[edit] /\ Sorka nie zauwazyłem ;D /\

Napisano

Nawet nie napisałeś w czym było renderowane.

Ja w swej wspaniałomyślności domyślam się, że w v-ray'u :)

cta - jeśli masz gdzieś dosęp do sieci, to po prostu ustawiasz kompy tak, aby mogły wszystkie wspólnie renderować i klikasz render.

Napisano
  • Autor

No to już wszystko jasne, dzięki, Wy to wszystko wiecie :D

Napisano

Witam, mam takie pytanie do Marcina, ja mam procka P920 czyli dwurdzeniowca :), w preferencjach MAX-a w zakładce rendering mam zaznaczone Multi - t...coś tam - czyli MAX wykorzystuje moc obu rdzeni. Czy poza tym można jeszcze w opcjach Vray-a ustawic, aby widział te dwa rdzenie jako oddzielne komputery ?? jeśli tak, to jak mam to zrobić ?

Napisano

Siemka!! Ja też chętnie bym się dowiedział jak ustawić procka by chodził jak wyżej pisane mój komp. to. Dwie sztuki AMD X2 4200+ 4G ramu, quadro 1400fx pozdro