wojtas167 Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Witam! Czy znacie jakies proste tutki, dzieki ktorym poznalbym podstawy rysowania w tym programie? Za wszelkie podpowiedzi i linki serdecznie dziekuje! Pozdro!;)
vv3k70r Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 rysowac na kartce umi? no to tabletem ejst tak samo tylko mzona cofnac i paleta kredek wieksza :)
piotrek Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Aby coś narysować, wciśnij klawisz B i maziaj :) Tutaj znajdziesz kilka. Tak poza tym, tutaj też jest kilka i na forum w dziale 2d jest wątek z tutorialami. Szukaj następnym razem, zanim zadasz takie pytanie.
Destroyer Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 zapodałem jakiś czas temu takiego newsa z wideo tutkami nawet fajne
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 max3d.pl -> tutoriale bardzo fajne o rysowaniu w Ps na 3dtotal.com też są ciekawe pozdr ;)
wojtas167 Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Widze, ze bez tableta ani rusz! Zna ktos jakis dobry i nie zbyt drogi tablecik?
Gość PKua Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Polecam i sam używam pentagram titan. Jest wielkości A4, co jest mi bardzo pomocne w wyprowadzaniu szczegółów. Piórko ma wagę pędzla, gdyż jest bateryjne, ale wbrew negatywnym komentarzom łatwo się do niego przyzwyczaić. Wadą tabletu są sterowniki. Czasami się coś psuje i kursor miga po całym ekranie, ale wystarczy poruczać piórkiem i podotykać parę razy powierzchni roboczej aby znów urządzenie działało normalnie. Testowałem na XP i Viście. W Viście po restarcie działało bardzo źle. Ale po drugim restarcie już normalnie. Mimo wad jest dość fajny. Można własnoręcznie zmieniać rozmiar powierzchni roboczej oraz oferuje duża precyzję. A teraz trochę o rysowaniu w photoshopie. Piszę o odręcznym rysowaniu, jak farbami. Fajny jest pędzel, co kładzie tak przezroczysty kolor, jak mocno się dociśnie piórko do tabletu. Przydatny do cieniowania. Należy w meni wybierania rodzaju pędzla wybrać taką rozmazaną smugę przechodzącą poziomo od jasnej szarości do czarnego i potem znowu do szarości. Życzę powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi