Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Muszę sformatować dysk twardy. Mam Windows XP, więc wkładam płytę instalacyjną i uruchamiam kompa ponownie. Po jakimś czasie włącza się instalator. Naciskam ENTER.

Pojawja się umowa licencyjna i muszę ją zatwierdzić wcieskając F8. Gdy go naciskam, komputer nie reaguje. Działają natomiast klawisze ESC (koniec) i Page Down!

Co się dzieje?

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po zaakceptowaniu warunków licencji )po wciśnięciu F8) powinien pokazać się kolejny ekran z pytaniem o lokalizację i format partycji. Poza tym jest coś co nie do końca rozumiem. Piszesz, że po wciśnięciu F8 komputer nie reaguje a z drugiej strony możesz użyć Escape lub Page Down. Może Twój klawisz F8 nie działa? Jeżeli dobrze pamiętam to reakcja na klawisz F8 jest natychmiastowa. Chyba, że jest coś co pominąłeś w swojej opowieści. ;)

Napisano

No rzeczywiście coś z klawiszem może być nie tak, chyba, że musisz najpierw umowę przeczytać (przewinąć do końca) i wtedy zatwierdzić :D

Napisano

Hm...ale ty przeinstalowujesz system czy dysk chcesz sformatować(bo taki jest tytuł). Trochę się pogubiłem. Skocz do kumpla po klawiaturę, może jego będzie działać? A może masz jakąś super - hiper nowoczesną z laserami i mikrofalówka - może XP nie trawi jej a F8 tak naprawdę może działać?

Napisano

Niektóre klawiatury mają jakieś dziwne odpały podczas instalacji XP i np. wszystkie klawisze funkcyjne nie działają. o_O Nie trzeba przewijać licencji do końca żeby kontynuować. Sprawdź inną klawiaturę.

Napisano

Ja bym nawet ośmielił się stwierdzic, że klawiatura dostała bzika i sie jej znaczki poprzestawiały np. klikając na "." dostajesz "}". Przestawiają się niektóre klawisze i to tłumaczyło by czemu działa np. ESC. Cos takiego miałem tez przy instalowaniu Windowsa. Musiałem wzywać "fachowca", który jakimiś czarami cos tam zrobił i poszło. Jak skontaktuje się z kumplem, który też miał takie problemy i ponoć wie jak sobie z tym radzić to się odezwe.

[+]

Gadałem z kumplem i powiedział, że trzeba kliknąć alt+Shift by klawisze przestawiły się spowrotem. Spróbuj może coś wyjdzie.

Napisano

Ja mam zainstalowany XP SP2 mam tez bezprzewodowa klawiature i niewiem dlaczego czasami ta klawiatura po prostu przestaje dzialac ale wtedy pomaga reset i dalej jest wszystko git.