Napisano 12 Lipiec 200618 l Witajcie. Jestem internautą z dużym stażem, więc szukałem w Googlach i tutaj na forum. Na forum znalazłem 2 tematy, jednak nie znalazłem odpowiedzi na moją prośbę. W Googlach również nic nie bylo.. A więc, zakupiłem książkę "3ds max 8. Modelowanie i animacja" (którą polecam dla początkujących!) Joanny Pasek. Modeluję sobie pajacyka (;-) ) i niestety - doszedłem do punktu gdzie potrzebuję plik 3dsmax.mat. Z internetu ściągnałem, ale to nie to. Może ktoś z Was - użytkowników 3ds max'a mógłby wysłac mi ten plik? Jeżeli plik jest duży moge udostępnić serwer. W zamian mogę oferować jakiś mały skrypt PHP, MySQL (mały, bo mam troche zleceń komercyjnych) bądź pomoc z PHP, MySQL lub z pozycjonowaniem :) Pozdrawiam i dziękuję, Marcin Jarek.
Napisano 12 Lipiec 200618 l dojdz do rozdziału o materiałach. robienie własnych materiałów nie jest trudne :)
Napisano 12 Lipiec 200618 l Autor Nie chcę wyprzedzać książki :) Narazie wolę wszystko spokojnie, same podstawy :) Zależy mi na materiale Wood_Oak. Więc jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, w pierwszym poście napisałem co moge oferować z zamian :) Pozdrawiam, Marcin Jarek.
Napisano 12 Lipiec 200618 l ta książka zakłada że masz pełną wersję maxa... nie pirata (trial) i z innym numerem... tylko ORYGINAŁ ze sklepowej półki... tam takowa biblioteka jest napewno ;]
Napisano 12 Lipiec 200618 l Autor Domyślam się, że jest :) Ale niestety nie mam pełnej wersji, dlatego proszę kogoś o pomoc. Jeżeli nie.. to trudno, ale nie sądze, bym ściągał nielegalną wersję - a jeżeli już to tylko dla zabawy. A chciałbym, żeby to było zbędne :) Dzięki. Już otrzymałem plik. Pozdrawiam, Marcin Jarek.
Napisano 28 Lipiec 200618 l Ja mam ten sam problem. Ściągnąłem traial 3ds maxa 8 ze oficjalne strony i nie też nie mam tego pliku. Byłbym wdzięczny za podesłanie go mailem. [email protected]
Napisano 28 Lipiec 200618 l jak sciagneliscie triala z oficjalnej strony to na tej samej tronie co klikneliscie linka do maxa jest tez link do materialow..helpa...i innych rzeczy...chyba ze tylko u mnie wszystko bylo na tej samej stronie:P p.s. ten pliczek ma ponad 130 mega wiec hemmm ciezkona maila bedzie :P
Napisano 29 Lipiec 200618 l Rowr, czyli to są te pliki, tak?? No jeden ma 85 a drugi chyba 132 MB. Tylko dziwiło mnie, że to są pliki exe a nie mat i że aż tyle ważą. Oki, dzięki.