Mr_SAN Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Witam, mam takie zagadnienie. Otoz uzylem funkcji BOMB w 3Dsmax 8 aby rozbic na kawalki obiekt (w tym przypadku szybe). Ale nie wiem jak zrobic aby posypane kawalki odbijaly sie od podloza i innych obiektow. Chcialem to polaczyc z Reactorem ale nie dziala, uzycie deflectorow (chyba ze uzylem zlego) tez nie dziala. Prosze bardzo o pomoc bo to jest kluczowy moment mojej animacji. ;-)
Lukasz_D Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 moze ci to pomoze: http://www.max3d.pl/tut.php?id=258
Mr_SAN Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Dziex za rade, ale próbowalem juz tym sposobem ale wtedy szybe musialbym podzielic szybe na baaaaardzo duuuzo kawaleczkow recznie a obliczanie tego zajelo by hohohohoho, raczej mysllem zeby jakos zasosowac jakis deflektor ale tyle ich jest ze nie mam pojecia ktory. A metoda systemu czasteczkowego raczej odpada :-( Ale jeszcze cosik poprobuje tym sposobem. Jak nie da rady juz wogole nic czasteczkami zrobic to dam info.
evarcha Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 deflectory muszą działać, o ile są podłączone
evarcha Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 ale na twoim miejscu robiłbym to w PFLOW, wtedy kawałki szyby upadające na deflectory można rozbić na mniejsze kawałki używając SPAWN (oczywiście)
Rekomendowane odpowiedzi