RK Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Czeka mnie wymiana wszystkich sprzętów w pracowni ale zanim to zrobię chcę wrzucić w stare maszyny co się da żeby chodziły jako dodatkowa "moc przerobowa". Wszystko plus minus dopasowałem mam problem z konfiguracją jednej płyty głównej- KT3 Ultra-ARU (Socket A). Teoretycznie maximum to AMD 2500+ ale zastanawiam się czy nie miałoby sensu wrzucenie 2800+ (też na socket A). Jeśli ktoś z Was jest w stanie poradzić będę zobowiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaccunio Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 na tego socketa byly chyba slawne bartony czyli chyba najlepiej podkrecajace sie procki w historii. jesli nie jest to dla ciebie czarna magia, to chyba to jest najlepsze rozwiazanie. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
RK Posted July 15, 2006 Author Share Posted July 15, 2006 no tak, tez o tym myślałem tylko że ze sprzedaży bartonów wiele firm się wycofało z tego co wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
javor Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 poszukaj na stronie producenta apdejta biosu, tam przy każdej nowszej wersji powinno być napisane jakich dokładnie procków obsługe dodano Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaccunio Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 no bartona to teraz kupisz chyba tylko uzywanego, na allegro moznaby cos znalezc. dobrze sie podkrecaja te ktore maja chyba pierwsze 4 cyfry jak najmniejsze to wtedy sa wycinane najblizej srodka platu czy czegos tam, nie znam sie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RK Posted July 16, 2006 Author Share Posted July 16, 2006 Dzięki za pomoc, chyba dam już sobie radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuciel Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 2800+ ci pojdzie ale czeka cie upgrade biosu mam podobna plyte (KT3 Ultra-II Aru) w jednym z kompow w pracy;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts