Shogun 3D Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Witam, piszę w imieniu Mintrilla, na jego prośbę: Mam Neo podłączone do jednego kopma i drugi komp (notebook) podłączony do tego pierwszego skrętką. Ten pierwszy udostępnia Internet, wszystko pięknie działa, tylko jest taki mały problem: Na tym notebooku nie ładują się niektóre strony (zagraniczne) np. cgsociety.org. Wpisuje adres do przeglądarki i nic, cały czas się ładuje, a nie może się załadować. Próbowałem sprawdzić połączenie pingiem, ale też nic nie działa. Ponadto, nie mogę postować z tego notebooka - jest napisane "trwa wysyłanie odpowiedzi" i tak cały czas trwa, i trwa i nie wysyła. Wie ktoś co może być źle ustawione? Kombinowałem już z firewalle, DNS'ami i nic nie pomogło. PS. oba kompy na WinXP Pro, notebook na SP2, windowsowe firewalle wyłączone, na tym pierwszym kompie Kerio Personal Firewall. 1
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 polecam innego windowsa (wiesz dobrze o co chodzi) albpo upgrade do sp1 sp2, pozatym poinstalowanie/odinstalowanie java/flash itd, a moze czas na reformat i reinstal? jaka przegladarka? tez tak miewalem, reformat/reinstal pomagala jak reka odjal i nawet komp chodzil szybciej masz w leb bo zasloniles moj watek o "wifi"
vv3k70r Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 przekroczenie czasu..... niestety pewne rzeczy musza sie dziac w czasie mniej wiecej rzeczywistym.... jest timout i serwer uznaje ze ciastko sie zgubilo.... prawdopodobnie firewal za dlugo mieli dane ( i pewnie robi to 4 razy dla kazdego pakietu, usluga I/O klient I/O usluga, zamiast usluga I klient O;
piotrek Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Java i wszystkie flashe są zainstalowane. Na notebooku jest firefox, ale próbowałem IE i też nie działa. Wyłączyłem też firewall'a (przy okazji złapałem jakieś dziadostwo, ale już wywaliłem) aby sprawdzić i dalej nic. Reinstall na notebooku nie wchodzi w grę. Właściwie o komp jest nowy, więc nie ma co formatować. Najlepsze jest to, że czasami jakimś cudem uda się jakiego posta umieścić (dzisiaj np.) - nie wiem od czego to zależy. Z tym pingiem to jakaś pomyłka, bo z mojego kompa teraz pingowałem i też cgtalk nie odpowiada, pewnie zablokowali, co by serwera nikt im nie przeciążał.
vv3k70r Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 to co zrobiles dalej nei wyklcuza timeouta, ale zobacz w konfiguracji windowsa czy przypadkiem nie masz ograniczonych uslug ktore moga sie ywkonywac rpzez to polaczenie... powodow moz ebyc mnostwo, chocby problem z maska podsieci, z dns....
blood_brother Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Pokombinuj z proxy. O ile dobrze pamietam to standardowo jest wlaczone. Sprobuj je wylaczyc.
piotrek Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Zainstalowałem SP2, stoczyłem zacięty bój z Zaporą Systemu Windows i wszystko działa. Dzięki Panowie :)
Rekomendowane odpowiedzi