Napisano 17 Lipiec 200618 l Witam, piszę w imieniu Mintrilla, na jego prośbę: Mam Neo podłączone do jednego kopma i drugi komp (notebook) podłączony do tego pierwszego skrętką. Ten pierwszy udostępnia Internet, wszystko pięknie działa, tylko jest taki mały problem: Na tym notebooku nie ładują się niektóre strony (zagraniczne) np. cgsociety.org. Wpisuje adres do przeglądarki i nic, cały czas się ładuje, a nie może się załadować. Próbowałem sprawdzić połączenie pingiem, ale też nic nie działa. Ponadto, nie mogę postować z tego notebooka - jest napisane "trwa wysyłanie odpowiedzi" i tak cały czas trwa, i trwa i nie wysyła. Wie ktoś co może być źle ustawione? Kombinowałem już z firewalle, DNS'ami i nic nie pomogło. PS. oba kompy na WinXP Pro, notebook na SP2, windowsowe firewalle wyłączone, na tym pierwszym kompie Kerio Personal Firewall.
Napisano 17 Lipiec 200618 l polecam innego windowsa (wiesz dobrze o co chodzi) albpo upgrade do sp1 sp2, pozatym poinstalowanie/odinstalowanie java/flash itd, a moze czas na reformat i reinstal? jaka przegladarka? tez tak miewalem, reformat/reinstal pomagala jak reka odjal i nawet komp chodzil szybciej masz w leb bo zasloniles moj watek o "wifi"
Napisano 17 Lipiec 200618 l przekroczenie czasu..... niestety pewne rzeczy musza sie dziac w czasie mniej wiecej rzeczywistym.... jest timout i serwer uznaje ze ciastko sie zgubilo.... prawdopodobnie firewal za dlugo mieli dane ( i pewnie robi to 4 razy dla kazdego pakietu, usluga I/O klient I/O usluga, zamiast usluga I klient O;
Napisano 18 Lipiec 200618 l Java i wszystkie flashe są zainstalowane. Na notebooku jest firefox, ale próbowałem IE i też nie działa. Wyłączyłem też firewall'a (przy okazji złapałem jakieś dziadostwo, ale już wywaliłem) aby sprawdzić i dalej nic. Reinstall na notebooku nie wchodzi w grę. Właściwie o komp jest nowy, więc nie ma co formatować. Najlepsze jest to, że czasami jakimś cudem uda się jakiego posta umieścić (dzisiaj np.) - nie wiem od czego to zależy. Z tym pingiem to jakaś pomyłka, bo z mojego kompa teraz pingowałem i też cgtalk nie odpowiada, pewnie zablokowali, co by serwera nikt im nie przeciążał.
Napisano 18 Lipiec 200618 l to co zrobiles dalej nei wyklcuza timeouta, ale zobacz w konfiguracji windowsa czy przypadkiem nie masz ograniczonych uslug ktore moga sie ywkonywac rpzez to polaczenie... powodow moz ebyc mnostwo, chocby problem z maska podsieci, z dns....
Napisano 18 Lipiec 200618 l Pokombinuj z proxy. O ile dobrze pamietam to standardowo jest wlaczone. Sprobuj je wylaczyc.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Zainstalowałem SP2, stoczyłem zacięty bój z Zaporą Systemu Windows i wszystko działa. Dzięki Panowie :)