KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 (edytowane) Hej No to kolejny wideotutek ;) opis : prawie 83 mb i 40 min wideotutoriala W tutku znajdziecie modelowanie ubranka (chyba) tzn glownie skupilem sie na robieni faldek , pokazalem kilka sposobow na ich uzyskanie i teraz mini opis o co lotto czemu niektore rzeczy zakanczam a inne zostawiam. - 4 rke ukosna zostawiam wtedy kiedy robie "wcisniecie materialu" daje to taki fajny efekt zakanczajacego sie materialu -3 ki zostawiam jak chce uzyskac ostre zakonczenia -4 gladkie przejscia -5 gdy chce uzyskac efekt naciagniecia Co do pozostawiania dosc nie czystej siatki jak wy bedziecie robic cos podobnego to podczas zageszczania siatki i dodawania coraz to nowych faldek pojawia sie okazje do fajnego zakonczenia 4 ;] Link do playera : http://www.cdrinfo.pl/download/4322152555 Link do wideotuta : http://www.bearsfromwoods.com/videotutoriale/draperie/draperie.rmvb Mam nadzieje ze komus sie przyda. No i jak wam sie chce to mozecie jeszcze zapodac jakies fajne propozycje na krotkie tutki ;) Edytowane 22 Maj 2008 przez KLICEK 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 wlasnie przed chwila przegladnalem no i kolejny bardzo fajny tutek, tak jak juz tutaj ktos mowil najfajniej bylo by zobaczyc modelowana cala postac ( mozna by porobic takie czesci...), a co do propozycji krotkich tutkow, to ja bym mial prosbe, jesli chcialo by ci sie zamodelowac nogi to bylbym wdzieczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 KLICKU dzięki za kolejnego tutka niewiem rano już to pisałem ale coś wątek zniknął teraz znowu jest tylko z dziwną datą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 moj tez watek zniknal :( :( klicku rewelk naprawde rewelka bardzo latwo mozna ciać :) w sumie to najlepiej jak bys wymodelowal cala postac cos w stylu tego kosciotrupa pamietasz?? rewelka byl :) tak na marginesie ile juz modelujesz organike?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Dzięki raz jeszcze, a ja mam pomysł na kolejne vt, poprostu jak ci cie chcesz to ożesz całą postaćwymodelować (ręce już są) oczywiście jak ci sie chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 Nielot - postaciami 3d interesuje sie od dawna , na powaznie robie je za 2 lata moze a pierwsze proby w orgranice jakies 5 lat do tylu (chyba) Georgas cos mi mowilo zeby zapisac te lapki ale jednak tego nie zrobilem ;) wiec rak nie ma ;D Cisze sie ze przydaja sie do czegos tuteczki :) Co do postaci zrobil bym cos malego za mila checia , np. jakas prosta postac jak macie jakis koncept to z mila checia oblukam czy bede wstanie to zrobic. No i 2 ga sprawa mam tylko 200 mb przestrzeni na ftp (2ch ftp) wiec ciezko z miejscem u mnie, no chyba zebym sie jakos z Vorkiem dogadal ale nie wiem jak to tam u niego jest czy ma jakies limity czy cus :) Wrzucac propozycje bo ja mam pustke w glowie a dzisiaj mam ostatni dzien wolniejszy, moglbym cos nakrecic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 jak coś małego to ja proponuje modelowanie uszu, nosa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 nie tylko nie uszy ani nos!! bo to prosto zrobic :) i jest masa tutkow :) jak cos to zrob noge :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Dzieki Klicus :) dał bym reputation ale wiesz ;) Co bym chetnie zobaczył ? modeling twarzy kobiety - ale cartoon. Albo najlepiej całe body - tak jak to tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 nie no KLICEK mysle ze nawet jak te rece juz wyrzuciles to mozesz mimo to oczywisci jak masz checi :) domodelowac nogi i naprzyklad jescze tlow, rece to juz ktos sobie sam dorobi i ubranie, ja pamientam ze robiles juz tutek na temat modelowania glowy wiec przy odrobinie checi mysle ze kazdy bedzie w stanie to przerobic i sprobowac stworzyc potem swoja wlasna postac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 hm moze ktos wrzucic tutka na darmowy serwer bo Klicus juz wywalil ze swojego serwerka :/? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Ponawiam prośbę Pionier'a. Jeśli ktoś może uploadować jeszcze raz ten tutek, to byłbym wdzięczny;) Pozdrawiam Edit: LOL, dopiero zauważyłem, że ponawiam prośbę sprzed roku prawie;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 Touch łapaj http://www.octavo.webd.pl/klicek/3_ubranko.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 KLICEK, jesteś moim bogiem;) Dzięki wielkie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki64 Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 KLICEK wymiatasz nieziemsko, naprawdę super, wielkie dzieki ;] aha, mam prośbę, ma ktos te tuty, bo już nie działają linki, a chciałbym spróbować coś pokombinować w Wingsie??: [ustawienia] Wings ustawienia itp [wings3d] [Modelowanie] gopher [wings3d] [Modelowanie] Modelowanie reki[wings3d] byłbym bardzo wdzięczny za działające linki do tych tutków :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Jeśli ktoś ma jeszcze ten tutek to byłbym wdzieczny za reupa na jakiś serwer:) Pzodrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 wlasnie wrzucam na mój serwer, http://restorer.pl/draperie.rmvb jest mam nadzieje że to właśnie o ten chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi