Napisano 30 Wrzesień 200519 l Hej No to kolejny wideotutek ;) opis : prawie 83 mb i 40 min wideotutoriala W tutku znajdziecie modelowanie ubranka (chyba) tzn glownie skupilem sie na robieni faldek , pokazalem kilka sposobow na ich uzyskanie i teraz mini opis o co lotto czemu niektore rzeczy zakanczam a inne zostawiam. - 4 rke ukosna zostawiam wtedy kiedy robie "wcisniecie materialu" daje to taki fajny efekt zakanczajacego sie materialu -3 ki zostawiam jak chce uzyskac ostre zakonczenia -4 gladkie przejscia -5 gdy chce uzyskac efekt naciagniecia Co do pozostawiania dosc nie czystej siatki jak wy bedziecie robic cos podobnego to podczas zageszczania siatki i dodawania coraz to nowych faldek pojawia sie okazje do fajnego zakonczenia 4 ;] Link do playera : http://www.cdrinfo.pl/download/4322152555 Link do wideotuta : http://www.bearsfromwoods.com/videotutoriale/draperie/draperie.rmvb Mam nadzieje ze komus sie przyda. No i jak wam sie chce to mozecie jeszcze zapodac jakies fajne propozycje na krotkie tutki ;) Edytowane 22 Maj 200816 l przez KLICEK
Napisano 18 Lipiec 200618 l wlasnie przed chwila przegladnalem no i kolejny bardzo fajny tutek, tak jak juz tutaj ktos mowil najfajniej bylo by zobaczyc modelowana cala postac ( mozna by porobic takie czesci...), a co do propozycji krotkich tutkow, to ja bym mial prosbe, jesli chcialo by ci sie zamodelowac nogi to bylbym wdzieczny :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l KLICKU dzięki za kolejnego tutka niewiem rano już to pisałem ale coś wątek zniknął teraz znowu jest tylko z dziwną datą
Napisano 18 Lipiec 200618 l moj tez watek zniknal :( :( klicku rewelk naprawde rewelka bardzo latwo mozna ciać :) w sumie to najlepiej jak bys wymodelowal cala postac cos w stylu tego kosciotrupa pamietasz?? rewelka byl :) tak na marginesie ile juz modelujesz organike??
Napisano 18 Lipiec 200618 l Dzięki raz jeszcze, a ja mam pomysł na kolejne vt, poprostu jak ci cie chcesz to ożesz całą postaćwymodelować (ręce już są) oczywiście jak ci sie chce :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l Autor Nielot - postaciami 3d interesuje sie od dawna , na powaznie robie je za 2 lata moze a pierwsze proby w orgranice jakies 5 lat do tylu (chyba) Georgas cos mi mowilo zeby zapisac te lapki ale jednak tego nie zrobilem ;) wiec rak nie ma ;D Cisze sie ze przydaja sie do czegos tuteczki :) Co do postaci zrobil bym cos malego za mila checia , np. jakas prosta postac jak macie jakis koncept to z mila checia oblukam czy bede wstanie to zrobic. No i 2 ga sprawa mam tylko 200 mb przestrzeni na ftp (2ch ftp) wiec ciezko z miejscem u mnie, no chyba zebym sie jakos z Vorkiem dogadal ale nie wiem jak to tam u niego jest czy ma jakies limity czy cus :) Wrzucac propozycje bo ja mam pustke w glowie a dzisiaj mam ostatni dzien wolniejszy, moglbym cos nakrecic :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l nie tylko nie uszy ani nos!! bo to prosto zrobic :) i jest masa tutkow :) jak cos to zrob noge :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l Dzieki Klicus :) dał bym reputation ale wiesz ;) Co bym chetnie zobaczył ? modeling twarzy kobiety - ale cartoon. Albo najlepiej całe body - tak jak to tutaj.
Napisano 18 Lipiec 200618 l nie no KLICEK mysle ze nawet jak te rece juz wyrzuciles to mozesz mimo to oczywisci jak masz checi :) domodelowac nogi i naprzyklad jescze tlow, rece to juz ktos sobie sam dorobi i ubranie, ja pamientam ze robiles juz tutek na temat modelowania glowy wiec przy odrobinie checi mysle ze kazdy bedzie w stanie to przerobic i sprobowac stworzyc potem swoja wlasna postac :)
Napisano 23 Lipiec 200618 l hm moze ktos wrzucic tutka na darmowy serwer bo Klicus juz wywalil ze swojego serwerka :/? pozdrawiam
Napisano 29 Maj 200717 l Ponawiam prośbę Pionier'a. Jeśli ktoś może uploadować jeszcze raz ten tutek, to byłbym wdzięczny;) Pozdrawiam Edit: LOL, dopiero zauważyłem, że ponawiam prośbę sprzed roku prawie;D
Napisano 2 Czerwiec 200717 l KLICEK wymiatasz nieziemsko, naprawdę super, wielkie dzieki ;] aha, mam prośbę, ma ktos te tuty, bo już nie działają linki, a chciałbym spróbować coś pokombinować w Wingsie??: [ustawienia] Wings ustawienia itp [wings3d] [Modelowanie] gopher [wings3d] [Modelowanie] Modelowanie reki[wings3d] byłbym bardzo wdzięczny za działające linki do tych tutków :D
Napisano 6 Maj 200816 l Jeśli ktoś ma jeszcze ten tutek to byłbym wdzieczny za reupa na jakiś serwer:) Pzodrawiam!
Napisano 6 Maj 200816 l wlasnie wrzucam na mój serwer, http://restorer.pl/draperie.rmvb jest mam nadzieje że to właśnie o ten chodziło