Napisano 21 Lipiec 200618 l mam 3ds max 8 i nie wiem jak poruszac modelem w widoku perspective wokolo wlasnej osi , czytalem faq bylo na ten temat ale takiej opcji nie znalazlem u siebie pozdro
Napisano 21 Lipiec 200618 l Poruszać wokoło wlasnej osi? Chodzi o obrót obiektu? Poczytaj kilka tutków, helpa do maxa, a się dowiesz. To są absolutne pryncypia pracy z programem. Jeśli ktoś ci odpowie na to pytanie, to za kilka godzin/dni pojai się następne pytanie w tym stylu. Lepiej sam dojdź do tego, przy okazji nauczysz się kilku nowych "sztuczek".
Napisano 21 Lipiec 200618 l Witam! Ściągnąłem sobie wczoraj 3D Maxa 8 Trail i zacząłem się bawić (uczyc;) ). Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego, gdy włączam Select and Rotate i najeżdżam na któryś z obiektów w oknie perspective to zmienia on się w siatke? Troche denerwujące to jest... Proszę o odpowiedź :) Bartek
Napisano 27 Lipiec 200618 l Miałem ten sam problem w 3dsMAX 7 i też mnie to denerwowało do tego stopnia że w końcu go zreinstalowałem i problem znikł. Jednak myślę że są to błędy samego OpenGL-a.