Napisano 12 Wrzesień 200321 l WITAM dziś dodajem mojom kolejnom bryke jest niom FIAT 126p jak narazie niejest skończony ale efekty widac:]
Napisano 12 Wrzesień 200321 l hmmm ja na razie nic nie widze...i popraw temat czyli Pojazd 3d: Maluszek pozdr
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Autor witam moze dziś sie coś ukaze ale niewiem ostatnio miałem problemy z netem i niemogłem wrzcać zdjęc moze terz pujdzie;]
Napisano 13 Wrzesień 200321 l ja nie wiem jak ty to robisz ze nadal nic nie ma, dalej jest bład w wyswietleniu
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor moze dziś sie nareszcie pojawi WITAM dziś prubuje kolejny raz moze sie uda
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Ma za bardzo pogiętą karoserię. Szczególnie w okolicach tylniego koła. ps. Zainstaluj sobie jakiś profesjonalny program do grafiki 3d. [soczek]
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Rzućcie tu jakieś linki do książek dla początkujących. Egon ma maxa ale nie potrafi go obsługiwać.
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Autor słuchajcie teraz robi od nova tego maluch i juz niejest taki pogiięty jak był i morze to lepiej bendzie wyglondac P.S. TO NIE ZNACZY ZE MAM MAXA ZAINSTALOWANEGO TO JA BENDE NA NIM ROBIŁ I DLATEGO NIE ROBIE NA NIM BO NIE UMIEM GO OBSŁUGIWAĆ A Z POWODU TEGO ZE UMIEM SIE BAWIC W ZMODELER TO SIE BENDE TA DŁUGO BAWIŁ W NIM AZ MI SIE NIE ZMIERZNIE HYBA ZE KTOS MA JAKIS POZĄDNY KURS POLSKI DO TEGO MAXA TO WTEDY MOZNA POGADAĆ O ROBIENIU W MAXIE.
Napisano 15 Wrzesień 200321 l z tego co ci w zmodelerze wyszło śmiem powiedzieć że w maxie byś to samo zrobił pozatym w maxie sie łatwiej robi niż w zmodelerze - wiem bo sie ucze zmodelera :)
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Możesz w nim sobie porobić samochody do Grand Theft Auto 3 [lol2][lol2][lol2]
Napisano 15 Wrzesień 200321 l wiesz co... zrob moze w maxie tego kaszela, lepiej bedzie wygladal... chyba ze masz apetyt na GTA :)
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Autor WITAM dizś wrzucam na novo zrobionego maluch musiałem go zrobić bo faktycznie był pogięty i to cholernie ale troche pracy i sie zrobiło:]
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Już lepiej. Tylko zrzuć te odblaski z karoserii. Będzie lepiej wyglądać. ps. Robisz wozy do gier (gta3, gta vc, nfs) ?
Napisano 16 Wrzesień 200321 l w ZModelerze się chyba tak nie da, ale możesz to wyeksportować bez problemu do maxa i tam render
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Cytat Originally posted by sikham da sie :) Z tego co pamiętam to tak ale do *.3ds. Import, Export nawet chyba do Spftimage\'a czy Mayi było. :P A ten tuning wygląda jakby ta część byłą na chama wtopiona w tą karoserie, chyba jednak czeka cie max jak chcesz coś dalej z tym i innym zrobić.
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Autor witam ponownie i juz prawie maluch skończony jeszcze tylko zrobie migacze i tylnie lampy i gotowe P.S. siatki nie ujawnie bo kijowo wyglonga z siatkom POZDRAWIAM
Napisano 17 Wrzesień 200321 l z tego co wiem w zmodelerze robi sie prawie wszystko z 1 kawałka a u ciebie widać że tak nie jest ;)
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Hmmm ... nie wiem jak robi sie w z Modelerze wiec ciezko mi sie wypowiedziec. Autko torche pogiete ale wyglada lepiej niz wczesniej :)
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Siatka!! jestem ciekawy... bo cos mi sie zdaje ze pogieta... jestem ciekawy jak wyglada, wrzuc...:D
Napisano 18 Wrzesień 200321 l hmmm jakby troszke posiedzieć na tym modelem to by coś z niego było - wogóle to jaką techniką jest on tworzony?
Napisano 18 Wrzesień 200321 l holy moly :] jaka siatka :) troche zagęsta ci wyszła :) ps. w zmodelerze tak siatki wygladaja a wiec nie jechać zamocno kolegi :]
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Siatka skopana... ale jakby co nieco pousuwał to byłoby coś z niego ;-) Użyj Meshsmooth!!
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Mati to jest Zmodeller !! w nim wszystko sie recznie robi i nie ma mesh smootha bo słuzy ten Zmodeler do robienia samochodów low poly do gier :)
Napisano 18 Wrzesień 200321 l mi sie wydaje ze siatka zbyt skomplikowana ... straszny balagan. Ja bym sie nie polalap :) ale jak by posiedziec (raczej dluzej niz krocej[lol2]) to cos by z tego bylo w koncu glowny model juz jak by jest ... sproboj poprawic.
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Jak na samochód w ZModelerze to odwaliłeś kawał dobrej roboty. Nie powiem że to jest LowPoly ale też nie high, sam niewiem. MeshSmoth by się tu przydał. Jeżeli masz maxa zainstalowanego to nadal nie wiem naco czekasz. Przeżuć to do maxa, razem damy rade zrobić z tego maluszyny naprawde dobry model. 3msie
Napisano 19 Wrzesień 200321 l Autor witam niestety juz niemam maxa bo miałem format i niestety go straniłem, ale instalka od kumpla mi i sprubuje to zainstalować P.S. masz racje ze ten model malucha w zmodeler to kawał dobrej roboty tylko ze czeba go dopracowac
Napisano 27 Wrzesień 200321 l Autor WITAM po długiej nieobecności kolejna aktualizacja maluch został juz dopracowany i zrobiony do pożądku a zresztą sami zobatrzcie
Napisano 27 Wrzesień 200321 l no teraz to to nawet przypomina malucha tylko powiedz komu zakosiłeś felgi ?? :] [piwo]
Napisano 27 Wrzesień 200321 l HEHE .... faktycznie felgi odstaja troche od jakosci modelu. Ale teraz nodel wyglada o wiele lepiej :)
Napisano 27 Wrzesień 200321 l Autor witam ponownie dziś dodałem do malucha tylnie lapmy, wydech, luserka i najwarzniejsze WNĘTRZE
Napisano 27 Wrzesień 200321 l wcześniejszy zielony podobał mi się bardziej :D:D:D:D:D:D Nie masz może gta 3, to byś moze rzucił jak to wygląda w grze :cool: