flashmaster Posted July 24, 2006 Share Posted July 24, 2006 Czy ma ktos jakies pomysły na zrobienie kaprura ktory bedzie dynamiczny (clothFX) robic go z poligonow czy moze z spline i nalozyc graentmarker jak potem go ladnie ustawic na glowie i jaki material dac zeby kaptur byl sztywny jak skóra a nie jak jedwab Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomo Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Ja bym ci radził zrobić go normalnie z poligonów - chociarz możesz się posiłkować garmentem i splinami odnośnie kroju. Co do sztywności - mozesz spróbować skin wrap. ClothFX też można symulować skóre - chyba nawet jest w presetach (chociarz skin wrapem chyba będzie szybciej, może niekoniecznie realistyczniej ale powinno wystraczyc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
flashmaster Posted July 25, 2006 Author Share Posted July 25, 2006 mam kolejny problem przy dynamicznym ruchu nogi paski wiszace na kolanie wbijaja sie w noge i juz nie wychodza ustawialem wiekszy offset ale to nic nie daje paski nadal sie wbijaja jaki parametr odpowiada za natychmiastowe zatrzymanie sei materialu przy colision obiect zeby sie nie wbijał Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomo Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 Mam wrażenie że to może mieć coś wspólnego z normalami face'ów, ew może masz wyłączone check intersection. Nie wiem czy próbowałeś SimClotha - jest prostszy niż ClothFX, a czasem lepiej radzi sobie z niektórymi problemami (osobiście korzystam z niego gdzie się da). Link to comment Share on other sites More sharing options...
flashmaster Posted July 25, 2006 Author Share Posted July 25, 2006 no nie mam koeljny problem z modyfikatroem SKIN buty ladnie polaczylem z bipedem i dzialaja ale nie moge polaczyc spodni dodaje bonesy konfiguruje envelope ruszam noga bipeda a spodnie sie nie kleja co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUPER_OkO Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 prawdopodobnie wszystko...wroc do poczatku i zacznij robic od nowa..az sie nauczysz :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
flashmaster Posted July 25, 2006 Author Share Posted July 25, 2006 wyszło mi takie cos tylko musze teraz ponakładac Skin na wszystkie czesci i mysle ze bedzie ok ale niewiwm czemu ten skin czasem dziala a czasem nie :/ [ATTACH]36504[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vv3k70r Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 bo skin tak czasem ma, physique zreszta tez ma fanaberie; a jak Ci cos z clothami nei dziala porpawnie to dodaj dotakowy, niewidzialny obiekt uproszczony zeby mial sie od czego cloth odbijac (jest to szybsze niz rozdlubywanie parametrow od poczatku i szukania dziury w calym, zwyczajnei dodajesz jeszcze jednego przeszkadzajka kolizyjnego i bedize gralo); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts