mrBrightside Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 drzewko: ulica: z drzewa powstałeś i w drzewo sie obrócisz; part1: part2; no i na razie to tyle:) c&c oczywiście pożądane :)
Gomez Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Domino mi się podoba (ten środkowy), taki malarski, ładne kontrasty, ma głębie i trochę gęstego powietrza.
Kim Bo Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Ostatni mi sie nie podoba. Troche cieniowanie mi nie pasuje. Na dole ołówki są oświetlone jakby źródło światła było do góry, natomiast górna część jest znacznie ciemniejsza (lewy górny róg w szczególnosci). jak długo rysujesz??
kubi Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Primo: Jak cieniujesz to wzdłuż a nie w poprzek. Secundo: Im bardziej pociapiesz obiekt tym lepiej będzie się rzucał w oczy.
Rzool Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 A ja się z cieniowaniem nie zgadzam. Wydaje mi się właśnie, że cieniowanie wzdłuż (tzw. "po formie") jest niebezpieczne. Wiadomo, że należy trzymać się w obrysie ;). Tu akurat cieniowanie jest ani tak, ani tak, bo jest po skosie, czego generalnie nie powinno się robić. Wydaje mi się, że dla każdego rysunku inaczej, ale tym ołówkom zaszkodziłoby cieniowanie wzdłuż... No i tyle. Ale ja tam się nie znam.
mrBrightside Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 hehe nikt mi do tej pory nie wytknał, ze cieniuje w poprzek :) co do ciapania to kwestia rysynku mi sie wydaje, bo jak wszystko bedzie pociapane to ten który nie jest pociapany bedzie sie bardziej rzucał w oczy :) a co do tego ile rysuje to odpowiem, że niezbyt długo :)
Rekomendowane odpowiedzi