Scottero Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Model karabinu robiony na podstawie blueprintu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/578028b8d8baf452.html Na razie 238tri- w tym watku bede pokazywal kolejne etapy mojej pracy :] Ukonczony model, jeszcze tylko mapowanie i tekstura: render: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0b07ed1b1c040e60 grab: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6dfdd9a17d7c2a44 ;)
Scottero Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 raczej nie... to moja pierwsz tak powazna praca ;)
ftorek Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 sporo gadzetow tam masz... wiec jedziesz, jedziesz... :) apaa
wizz Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 poważna praca :P narazie widać 2 boxy :D czekamy na więcej
Scottero Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Jestem poczatkujący- mam zamiar jeszcze to oteksturowac- na razie mam male problemy z "raczka" i korpusem ;)
madman1987 Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 HINT: Jeśli nie widzisz przez obiekt szkicu referencyjnego, wciśnij 1), jeśli chcesz zwiększyć wydajność pracy, wciśnij 2) 1) wcisnąłeś jeden, jeśl nie widzisz szkicu referencyjnego przez obiekt, znaczy to, iż jego przezroczystość jet równa stu procentom, w celu ułatwienia sobie życia naciśnij "M" a następnie ustaw parametr "Opacity" na mniej niż 100. Dostosowanie przeźroczystości obiektu do swoich preferencji stanowi kluczowy etap Twojej pracy. 2)wcisnąłeś dwa, jeśli chcesz przyśpieszyć swoją pracę, polecam na początku zrobić kilka modeli korzystając z zamieszczonych w sieci tutoriali, polecamy również: śledzić wydażenia forum (możesz także odwiedzić inne: cgchat, cgatlk, polycount) oraz zamieszczać załączniki przedstawiające spoistą bryłę- stanowiące jedną całość, niezniszczalną i zintegrowaną, ułożoną w formę rozpoznawalną o jedej barwie i maści Pozdrawiam- Sekretarka Forum max3d.pl :)
erwin Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Ten niebieski "korpus" jest chyba zbyt masywny w stosunku do calego karabinu. Przynajmniej takie sprawia wrazenie...
ognisty Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 dajesz dajesz, i wciśnij J coby znikły te denerwujace (mnie) białe obramówki boxowe :>
ftorek Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 a wlasnie - ognisty i reszta wyjadaczy :) - da sie to wylaczyc permanentnie?? w sensie te selection brakets (tak sie to chyba wabi) - bo co sobie wylacze to po restarcie maxa sa one nazad... apoa
Fr3d3k Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 ) wcisnąłeś jeden, jeśl nie widzisz szkicu referencyjnego przez obiekt, znaczy to, iż jego przezroczystość jet równa stu procentom, w celu ułatwienia sobie życia naciśnij "M" a następnie ustaw parametr "Opacity" na mniej niż 100. Dostosowanie przeźroczystości obiektu do swoich preferencji stanowi kluczowy etap Twojej pracy. A nie łatwiej "alt+x' ?
Scottero Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Rd2d, ja uzytwam opcji see trought czy cus takiego- daje ten sam efekt i mniej pierdzielenia ;) Korpus moze byc bardziej masywny, bo oczywiscie jeszcze go nie poskalowalem ;) MOdel wrzuce dzisiaj, bo sam sie biore za mapowanie :)
ledyr Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 ja bym tobie proponował (skoro jestes poczatkujacy) jakis ogólno dostepny karabin który ma duuzoo referek no ale skoro juz zaczoles to jedziesz dalej :D
ftorek Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 hmm - nie wiem jakie miales wytyczne (czy w ogole?) ale moim zdaniem zbyt ubogo... troche bauaganu masz (w okolicach spustu - miedzy magazynkiem a ta petleka na koncu, ktora zreszta tez troche ubogo wyglada) ps. chyba lepiej jest updaty wrzucac do kolejnego posta niz dolaczac do pierwszego... poapoad
Scottero Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Oki, zrozumialem- troche ubogi ten model, bo mam zamiar uzyc dosc duzej tekstury 512*512, i wlasnie na nia naniesc detale ;)
ftorek Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 nie chodzi mi o detale - juz bardziej o ogolny zarys i ksztalt textura 512x512 w sumie nie jest 'dosc duza' raczej 'srednio-mala' :) a jesli to jest karabin - czuli spory gnat - poewnie mozesz nawet 1024 zrobic :) ale oczywiscie to wszystko zalezy do czego to ma byc (jakie limity i wogole) zpoa
Scottero Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Kurde mac... w ogole nie czaje tego mapowania... czarna magia jakas... heh... ;/
ftorek Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 hehe :) - nikt nie moowil, ze bedzie latwo :D ale spx - przejedz tutoriale z referencji max'a - tam masz wszystko ladnie wyjasnione :) pzooa i powodzenia
Scottero Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Heh... ciezko, ciezko... no ale w koncu czego mialem sie spodziewac... w koncu w zespole jestem designerem a nie grafikiem...
Rekomendowane odpowiedzi