makbol Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Witam Postanowiłem ze wymodeluje w końcu jakąś większą, porządniejszą scene. Bedze to wizka mojej jadalni w domu. Bendę starał sie jak najlepiej ją odwzorować. Aktualny stan: Jest to rendering testowy, dlatego tez materiały są tylko tak żeby to wyglądało jako tako :)
Liber Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Modele ładne, za duży bump na podłodze. Czy naprawde masz tak nisko okna?? Jak to render testowy to chyba za duży czas renderingu. No i krzesła latają (tylnie nużki).
makbol Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Czy naprawde masz tak nisko okna?? Tak są tak nisko. Taki styl ;)
erwin Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 zapowiada sie nawet fajna wizka;d popraw te latajace krzesla :P mozna dodac troche odbic na szybie
eazy Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 troche pusto i coś nie tak z prawem grawitacji :)
makbol Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Widze ze zainteresowanie wątkiem niewielkie. Cóż. Wrzucam update: Dodałem: + grzejniki + włącznik na światło (którego nie widać) + karnisze + kredens 2 pytania 1. Czy światło jest dobre ? 2. Niewiem dlaczego render jest taki rozmyty trochę (nie widać szczegółów), mimo ze ustawienia rendera są średnie ? Pozdrawiam
Liber Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 1. Wydaje mi się, że ustawienie świateł jest dobre, kolor direct light daj lekko beżowy. 2. Na pewno swoje zrobiła kompresja na format jpg. Ustaw w irradiance map Current present na High, no i pobaw się z AA. Pozatym scenka zapowiada się ciekawie tylko nie zepsuj jej materiałami, tak jak ja to nie raz robiłem.. aa. fajną kuchnię masz:)
tpiatek Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Według mnie ciężko jest oceniać i tworzyć ostateczne światło nie dając materiałów. Potem z kolorami wychodzi wszystko inaczej .. i znów przeróbki. A na rozmyty render może w AA na calmull-rom ustaw. Pozdrawiam
makbol Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 @Liber: to jadalnia :) @lilowy: calmull mam wlasnie wlaczony. Teraz rederuje w wysokich ustawieniach (nie wiem po co :P) i zobaczymy czy coś pomoże.
Georgas Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 moje zdanie znasz, fajnie że bierzesz się za coś większego :) jak zwykle masz ładne modele oby tak dalej
makbol Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Nastepny update. Powoli zaczynam robić bajerki ktore stoją na stole i kredensie. Tym razem render to qmc + lc i wydaje mi sie ze jest o wiele lepiej.
makbol Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Wrzucam nastepny upadte. Prosze podpowiedzcie mi co do komody. Czy tekstura i mapowanie moze być ?
naeq Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 No ładnie ładnie, textóra komody troszke nieco nie pasuje no ale patrząc realnie - kto ma idealnie kolorystycznie dopasowane meble w domu, mało takcih osob... Jak narazie wizka mi się abrdzo podoba, widać szczegóły i to że się starasz :)) Powodzenia w dalszej pracy ! Edit: Popraw: -Kadr Kamery -Jeżelu chcesz utrzymać takie oświetlenie, otoczenie za szybą też musi być tak dość stonowane. -W komodzie dodaj uchwyty :)) -Coś mi te okna nie pasują, są zbytnio takie... no nie wiem jak to określić, idealne ?? i troskze za duze mym zdaniem... Prócz tego narazie jest bardzo nieźle :D Pozdro
Liber Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 textóra No ładnie ładnie na komodzie widać powtórzenia tekstur
makbol Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 ok. wrzucam update. powoli kończę modelowanie planuje jeszcze dodać: - lampę - uchwyty na komodzie (: - może roślinki, ale z tym będzie ciężej - firankę, jeszcze sie zastanawiam Krzesło jest nie dokończone bo juz nie miałem siły do niego :P Komentujcie prosze bo komentarze dla mnie sa bardzo ważne :)
Lis Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Wiok za oknem za wysoko jes. W środku ciut za ciemno
JohnyCa Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Modeliki bardzo mi sie podobaja. Jest jeszcze troche pusto - moze te firanki o ktorych wspomniales by sie przydaly? Popracuj jeszcze nad swiatlem. Przyda sie wiecej kontrastow. Gdy kolory beda zywsze obraz nabierze glebi i realizmu. Powodzenia i czekam na nastepny update.
Liber Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Jest coraz lepiej, modele są super tylko materiał szkła dziwacznie wyszedł;/
Rekomendowane odpowiedzi