Napisano 2 Sierpień 200618 l Witam Postanowiłem ze wymodeluje w końcu jakąś większą, porządniejszą scene. Bedze to wizka mojej jadalni w domu. Bendę starał sie jak najlepiej ją odwzorować. Aktualny stan: Jest to rendering testowy, dlatego tez materiały są tylko tak żeby to wyglądało jako tako :)
Napisano 2 Sierpień 200618 l Modele ładne, za duży bump na podłodze. Czy naprawde masz tak nisko okna?? Jak to render testowy to chyba za duży czas renderingu. No i krzesła latają (tylnie nużki).
Napisano 2 Sierpień 200618 l zapowiada sie nawet fajna wizka;d popraw te latajace krzesla :P mozna dodac troche odbic na szybie
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor Widze ze zainteresowanie wątkiem niewielkie. Cóż. Wrzucam update: Dodałem: + grzejniki + włącznik na światło (którego nie widać) + karnisze + kredens 2 pytania 1. Czy światło jest dobre ? 2. Niewiem dlaczego render jest taki rozmyty trochę (nie widać szczegółów), mimo ze ustawienia rendera są średnie ? Pozdrawiam
Napisano 4 Sierpień 200618 l 1. Wydaje mi się, że ustawienie świateł jest dobre, kolor direct light daj lekko beżowy. 2. Na pewno swoje zrobiła kompresja na format jpg. Ustaw w irradiance map Current present na High, no i pobaw się z AA. Pozatym scenka zapowiada się ciekawie tylko nie zepsuj jej materiałami, tak jak ja to nie raz robiłem.. aa. fajną kuchnię masz:)
Napisano 4 Sierpień 200618 l Według mnie ciężko jest oceniać i tworzyć ostateczne światło nie dając materiałów. Potem z kolorami wychodzi wszystko inaczej .. i znów przeróbki. A na rozmyty render może w AA na calmull-rom ustaw. Pozdrawiam
Napisano 4 Sierpień 200618 l Autor @Liber: to jadalnia :) @lilowy: calmull mam wlasnie wlaczony. Teraz rederuje w wysokich ustawieniach (nie wiem po co :P) i zobaczymy czy coś pomoże.
Napisano 4 Sierpień 200618 l moje zdanie znasz, fajnie że bierzesz się za coś większego :) jak zwykle masz ładne modele oby tak dalej
Napisano 6 Sierpień 200618 l Autor Nastepny update. Powoli zaczynam robić bajerki ktore stoją na stole i kredensie. Tym razem render to qmc + lc i wydaje mi sie ze jest o wiele lepiej.
Napisano 24 Sierpień 200618 l Autor Wrzucam nastepny upadte. Prosze podpowiedzcie mi co do komody. Czy tekstura i mapowanie moze być ?
Napisano 24 Sierpień 200618 l No ładnie ładnie, textóra komody troszke nieco nie pasuje no ale patrząc realnie - kto ma idealnie kolorystycznie dopasowane meble w domu, mało takcih osob... Jak narazie wizka mi się abrdzo podoba, widać szczegóły i to że się starasz :)) Powodzenia w dalszej pracy ! Edit: Popraw: -Kadr Kamery -Jeżelu chcesz utrzymać takie oświetlenie, otoczenie za szybą też musi być tak dość stonowane. -W komodzie dodaj uchwyty :)) -Coś mi te okna nie pasują, są zbytnio takie... no nie wiem jak to określić, idealne ?? i troskze za duze mym zdaniem... Prócz tego narazie jest bardzo nieźle :D Pozdro
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor ok. wrzucam update. powoli kończę modelowanie planuje jeszcze dodać: - lampę - uchwyty na komodzie (: - może roślinki, ale z tym będzie ciężej - firankę, jeszcze sie zastanawiam Krzesło jest nie dokończone bo juz nie miałem siły do niego :P Komentujcie prosze bo komentarze dla mnie sa bardzo ważne :)
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Modeliki bardzo mi sie podobaja. Jest jeszcze troche pusto - moze te firanki o ktorych wspomniales by sie przydaly? Popracuj jeszcze nad swiatlem. Przyda sie wiecej kontrastow. Gdy kolory beda zywsze obraz nabierze glebi i realizmu. Powodzenia i czekam na nastepny update.
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Jest coraz lepiej, modele są super tylko materiał szkła dziwacznie wyszedł;/