ArTooRo Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Witam serdecznie, Widzę, że nie jestem pierwszym, który wyskoczył z tym tematem. Jest on jednak równie niepewny jak mój rzeczywisty udział w bitwie. Postaram się, by jedno i drugie doszło skutku. Jak to mówią - zaklepuję sobie teraz po prostu miejsce. Temat nawiązuje do legendy Świętego Jerzego, prawdopodobnie żołnierza armii rzymskiej (będę się trzymał raczej wizerunku rycerza średniowiecznego fantasy), który w ikonografii przedstawiany jest jako postać walcząca ze smokiem (metafora walki z grzechem). Ja postaram się być bardziej dosłowny niż legenda i nie zajmę się oddawaniem jej metaforycznego sensu, więc... Zły to czas dla człowieka wysłanego w samo serce terytorium zajętego przez nieludzkiego wroga siejącego popłoch nawet wśród naliczniejszych armii świata. Właściwy to czas dla bohatera, chcącego okryć się chwałą w heroicznej walce stoczonej z dzikim monstrum, które niejeden mąż próbował zgładzić... ...niczym włócznia ciśnięta przez samego Boga, z nieba jęła opadać z ogrmonym impetem skrzydlata bestia kierując się wprost na zakutą w lśniącą zbroję postać, zaciskającą swe żelazne dłonie na ciężkim jak młot mieczu, przygotowanym, by zadać mordercze rany... Ostatnia Bitwa w moim przypadku zakończyła się trójwymiarową wizualizacją gotowego obrazu - właściwie to chyba osiągnąłem to co wówczas zamierzałem. Tym razem czas postawić kolejny krok na przód i zająć się zaplanowaniem kompozycji oraz kolorystyki samemu. Start przewiduję na połowę sierpnia. Pomysł jak i idea jego wykonania może zmienić się o 180 stopni (a nawet 360 ;) ) Życzę powodzenia pozostałym uczestnikom! Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnyMan Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Pomysł bardzo ciekawy. Skąd wziąłeś tekst tej opowieści? Znalazłeś gdzieś w sieci, czy raczej z jakiejś księgi opasłej? Powiedz proszę, chciałbym przeczytać. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArTooRo Posted August 3, 2006 Author Share Posted August 3, 2006 eee, nie chcę sprawić Ci zawodu, ale przed chwilą wymyśliłem na poczekaniu - na serio :) Pierwsze dwa zdania kursywą miały wprowadzić w klimat pracy a ostatnie zdanie kursywą to krótkie przedstawienie tego co będzie na obrazie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnyMan Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Prawdziwe zaskoczenie;d. Umiesz archaizować język;). Przeszło mi przez myśl, że mogłeś to wymyślić, ale wydało mi się to zbyt nieprawdopodobne... W takim razie... weźże napisz historię do końca i prześlij na PM'a - jestem ciekaw zakończenia. ;d Ps. To ostatnie to żart ofkors;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonasz_Real Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 ooo ArTooRo bierze udział, zapowiada sie mocny konkurent...:) Temat ciekawy i na pewno zaskoczysz mnie z twoimi pracami. Życzę Ci powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vv3k70r Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 "zabil jez nieswiezy smoka..." no to teraz mamy draconis contest jak trzeba :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 ArTooRo -> jeśli praca będzie na podobnym poziomie technicznym co Twoja ostatnia Bitewna to już zacieram rączki, żeby na nią popatrzeć :> powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts