Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

Widzę, że nie jestem pierwszym, który wyskoczył z tym tematem. Jest on jednak równie niepewny jak mój rzeczywisty udział w bitwie. Postaram się, by jedno i drugie doszło skutku. Jak to mówią - zaklepuję sobie teraz po prostu miejsce.

Temat nawiązuje do legendy Świętego Jerzego, prawdopodobnie żołnierza armii rzymskiej (będę się trzymał raczej wizerunku rycerza średniowiecznego fantasy), który w ikonografii przedstawiany jest jako postać walcząca ze smokiem (metafora walki z grzechem). Ja postaram się być bardziej dosłowny niż legenda i nie zajmę się oddawaniem jej metaforycznego sensu, więc...

Zły to czas dla człowieka wysłanego w samo serce terytorium zajętego przez nieludzkiego wroga siejącego popłoch nawet wśród naliczniejszych armii świata.

Właściwy to czas dla bohatera, chcącego okryć się chwałą w heroicznej walce stoczonej z dzikim monstrum, które niejeden mąż próbował zgładzić...

...niczym włócznia ciśnięta przez samego Boga, z nieba jęła opadać z ogrmonym impetem skrzydlata bestia kierując się wprost na zakutą w lśniącą zbroję postać, zaciskającą swe żelazne dłonie na ciężkim jak młot mieczu, przygotowanym, by zadać mordercze rany...

Ostatnia Bitwa w moim przypadku zakończyła się trójwymiarową wizualizacją gotowego obrazu - właściwie to chyba osiągnąłem to co wówczas zamierzałem. Tym razem czas postawić kolejny krok na przód i zająć się zaplanowaniem kompozycji oraz kolorystyki samemu.

Start przewiduję na połowę sierpnia. Pomysł jak i idea jego wykonania może zmienić się o 180 stopni (a nawet 360 ;) )

Życzę powodzenia pozostałym uczestnikom!

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pomysł bardzo ciekawy.

Skąd wziąłeś tekst tej opowieści? Znalazłeś gdzieś w sieci, czy raczej z jakiejś księgi opasłej?

Powiedz proszę, chciałbym przeczytać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Napisano
  • Autor

eee, nie chcę sprawić Ci zawodu, ale przed chwilą wymyśliłem na poczekaniu - na serio :)

Pierwsze dwa zdania kursywą miały wprowadzić w klimat pracy a ostatnie zdanie kursywą to krótkie przedstawienie tego co będzie na obrazie.

Napisano

Prawdziwe zaskoczenie;d. Umiesz archaizować język;). Przeszło mi przez myśl, że mogłeś to wymyślić, ale wydało mi się to zbyt nieprawdopodobne...

W takim razie... weźże napisz historię do końca i prześlij na PM'a - jestem ciekaw zakończenia. ;d

Ps. To ostatnie to żart ofkors;d

Napisano

ooo ArTooRo bierze udział, zapowiada sie mocny konkurent...:) Temat ciekawy i na pewno zaskoczysz mnie z twoimi pracami.

Życzę Ci powodzenia.

Napisano

ArTooRo -> jeśli praca będzie na podobnym poziomie technicznym co Twoja ostatnia Bitewna to już zacieram rączki, żeby na nią popatrzeć :>

powodzenia!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.