Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

troche sie wytlumacze, materialy narazie dobieram kolorystycznie, wiec brak jest jakiegokolwiek teksturowania, brak jest jeszcze gi i fg, jak narazie poswiecilem pracy tej paredziesiat minut wiec wyniki sa marne lecz bede staral sie aktualizowac ja codzien, chociaz troszke.

Liber: zwykle dwa spoty jak narazie sa

Napisano

tak propo GI i FG. macie jakiegos tutoriala jak ustawic to w mental rayu? kiedys widzialem taki opisujacy krok po kroku ustawienia w zamknietym pomieszczeniu i otwartym. poratowalby ktos linkiem? a modeli przybedzie wraz z czasem poswieconym

kuchnia3.jpg

Napisano

dzisiaj odkurzylem nieco zapomniany projekt. jak narazie skupiam sie na samych modelach a nie na materialach. pozatym przyrzucilem sie z mental raya na v-raya i narazie mam problemy z ustawieniami jego... ponizej dzisiejszy renderek:

kuchnia6.jpg

kuchnia7.jpg

Napisano

Cos te czola szuflad krzywo sa. Ale niezly start do pierwszej vizki moim zdaniem. Widac ze dbasz o skale. I material kafli na podlodze zdecydowanie lepszy. Na tamtych to sie mozna bylo zabic podczas gotowania... Lodowka wisi w powietrzu czy stoi na nozkach?

Napisano

nozki lodowka ma jak najbardziej, ale sa one na tyle gleboko ze pod tym katem ich nie widac. co do krzywych szuflad, wydaje mi sie ze to wina rendera, poniewaz na siatce sa idealnie prosto.

Napisano

Nie chce być słośliwy, ale w tym tempie, to może za rok będzie to gotowe, daruj sobie na razie rendery, bo szkoda na nie czasu, a wymodeluj coś do tej kuchni, nie tylko talerzyk i uchwyty szafek...

Napisano

Słabe shadery.

jeśli skupiasz się na razie na modelach, to nie pokazuj shaderów.

Użyj jednego materiału matte, najlepiej w kolorze białym/szarym i rendernij z GI.

Napisano

Wszystko sie swieci i blyszczy...swiatlo z blizej nieokreskonego kierunku, a stolki jakos niezbyt wygladaja jak by staly....ale pozytyw za chęci

PS.ja tez sie ucze ;]