seblen11 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 witam zaczynam od glowy wampira... w tym celu posłużę sie odlewem własnej głowy...http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=37562&stc=1&d=1156257328
Shogun 3D Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Coś za dużo modzisz. Nie szkoda Ci tak odlewu flamastrem mazać? Wstydzisz się sam sobie pomalowac twarz i chodzic przez tydzień z makijażem w kratkę? A tak na serio: nareszcie ktos sobie wział wampira na warsztat. :)
Ania Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 poproś Deusa żeby ci zrobił odlew swojej głowy, bo ty zbyt wampirowato nie wyglądasz. te kreski to pod siatkę? nie wiem czy nie lepjej chociaż minimalnie trzymać się edgeloopów, bo tak będziesz musiał zrobić bardzo gęstą siatkę ale metoda ciekawa, powodzenia.
seblen11 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 Z trumny będzie wystawać część twarzy oświetlona świecami... ...dzięki za uwagi:) :) jestem początkującym uczniem max5, więc każda pomocna uwaga jest mile widziana>>>:)
szaka Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 świetny pomysł! już sam odlew wygląda klimatycznie- z tymi kreskami jak szkic szalonego chirurga:)
Leru Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 seblen11 -> uhuhuh może być mrocznie ;) Witam w Bitwie i powodzenia życzę!
brumugun Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Heh, troche bez sensu robisz ta twarz, jak jakas frezarka 3d ;] , narysuj sobie siatke na tym odlewie nawiazujaca do budowy czachy i ulozenia miesni, topologia wazna rzecz, mnostwo materialow w internecie.
SirAnen Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Kazdy ma swoj styl :) Znajdz swoj Styl :D Moja ulubiona praca , caly czas nie wieze jak to zrobilem:> 1
seblen11 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 witam ponownie Widzę że dziwi was styl budowy modeli... Jestem początkujący i „szukam własnej drogi” ...a dzięki temu rodzajowi modelowania fajny efekt zwłok mi wyszedł ...kolejna postać będzie modelowana w innym stylu..(kobieta) PS nie jestem wampirem, po prostu żaden wampir nie chciał się zgodzić na odlew
Master Kiełbaster Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Efekt rozkładającego się ciała co najwyżej wyszedł... Jak robiłeś odlew?
seblen11 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 Czac na koncepcje pewnie troszkie się zmieni Koncepcja sceny kobieta(młoda) lezy na podłodye z podcientymi nadgarstkami nad nią na ścianie wisi obraz (stary olejny w barokowej ramie) przedstawia wampira lezącego w swej krypcie dwie postacie jedna straciła sens życia pozbawiając się krwi(pozbawia się zycia) druga zaś również nie nie ma celu w życiu, lecz wypija krew z innych(pozbawia innych zycia) by samemu istnieć krew jest symbolem życia
seblen11 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 na dzisiaj koniec ... a oto kolejna ostatnia "głowa" która pojawi się w mojej pracy ... tym razem inna technika zaczołem od box-a i od szczegółu do ogółu jeszcze wiele pracy mnie czeka :)
seblen11 Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 jeszcze kilka poprawek i głowa kobiety skończona...
Master Kiełbaster Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Całkiem nieźle. Tylko żuchwę ma brzydką.
seblen11 Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 faktycznie ta żuchwa... zajołem się teraz modelowaniem rączek... tak wyglądają postacie na dzień dzisiejszy
JmTm00 Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Fajny tylko jedyna rzecz do której miałbym zastrzezenia to te takie na górze cosie, imo sa za "lekkie" jakby nie z tej materii. Ale moze z teksturkami odczucie bedzie inne ;)
seblen11 Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 dzięki świecznik zostanie zmieniony;) :)
seblen11 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 modeling włosów i butów(pracuje na 3d max5)(źrednice się pojawią)
Master Kiełbaster Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Rzęsy bleee, włosy bardzo bleeeee :(, usta powinny mieć taki dziub dziubek za górnej wardze, u nasady nosa masz buga.
seblen11 Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 pracuje na max5 więc z włosami niewiele da się zrobić... max 5 nie ma tych obcji co max 7 czy 8... ale dzięki za opinię i wskazówki odnośnie modelu głowy ...poprawię... dzięki
Master Kiełbaster Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Rzęsy bez pluginów - http://67.15.36.49/team/Tutorials/siquier/eyelash1.asp Na włosy daj lepszą teksturę zamias noisu.
seblen11 Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 dzięki master ... takie coś mogę zrobić... już biorę sie do roboty
seblen11 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 ta scena będzie wykorzystana jako tekstura do obrazy(kluczowy przedmiot sceny)
KoMic Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 ehh jest t omoj 2 zgryzliwy pos w ostatnich 4 min, hehe, a tak na powaznie to wydawalo mi sie ze zyjemy juz w czasach gdzie inny modol niz scanline jest czyms bardziej oczywistym niz modelowanie z boxa, jesli juz chcesz uzywac scana to musisz miec ogromna wiedze i umiejetnosci aby nadrobic to co inni juz maja klikajac f9. pozdrawiam
Eldar Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 to jest lustro ? przecież wampirów nie widać w lustrze :) fajne :) ( sam nie umiem to wszystko fajne )
JmTm00 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Masz 2 rodzaje cieni w scenie?? Lusto troszkie bardziej jak puzle wyglada niżli popekane ale spoko to sie zmieni;)...hm??:> Ps: swoja droga o wampirach (za Eldarem) sie mowi ze rzeczywiście ich nie widać w lustrze ;)
seblen11 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Eldar >> to jest obraz który będzie wisiał na ścianie zaraz nad leżącą kobietą. JmTm00 >> tymi puzzlami chciałem uzyskać efekt starego obrazu;) , ale najwyraźniej mi nie wyszło...tak, są tam dwa rodzaje cieni jak i dwie świece, tylko za wysoko to oświetlenie umieściłem w stosunku do świec
seblen11 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 ...witam... ...a właściwie, to żegnam wszystkich... ...oficjalnie wycofuje się z bitwy... ...powód wypadło mi pare spraw które ograniczą mnie czasowo... ...nauczyłem się kilku nowych rzeczy a to dzięki wam, współzawodnikom tych że zmagań. Potpatrując tu i uwdzie,... Za co wielkie DZIĘKI:) ... POZDRAWIAM
satanicus1991 Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 ...witam... ...a właściwie, to żegnam wszystkich... ...oficjalnie wycofuje się z bitwy... ...powód wypadło mi pare spraw które ograniczą mnie czasowo... ...nauczyłem się kilku nowych rzeczy a to dzięki wam, współzawodnikom tych że zmagań. Potpatrując tu i uwdzie,... Za co wielkie DZIĘKI:) ... POZDRAWIAM Seblen, jestem zawiedziony:( . Jak mozna tak zostawic scenke o wampirach niedokonczona (a ja uwielbiam wampiry...)!!! Wstyd i hanba:( :( :(
Rekomendowane odpowiedzi