Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

Ostatnio postanowiłem zmienić lekko swój styl rysowania (bo za dużo naoglądałem się ryszunków zagranicznych twórców fantasy :D) i w ten sposób powstał ten rysuneczek.

Jak widzicie poniżej przedstawia dwa smoczki - ten na pierwszym planie chyba najbardziej różni sie od moich poprzednich prac, ten drugi barzdiej przypomina starsze pracki (nieważne).

Powstało coś takiego i tyle.

Rysuneczek wykonany jest ołówkiem (tylko troszkę zupełnie innym niż w poprzednich prackach - mianowicie ołówkiem automatycznym (bodajże h) i zwykłym 2b).

Dodam jeszcze, że skanerowi umknęło troszkę detali :(

Chciałbym wiedzieć co wy o tym sądzicie??

Giorgione

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajniasty rysunek. Mięśniaczki bardzo bardzo.

Ale z tymi skrzydełkami bez mięśni to chyba nie poleci. Ale łapki cacy, tylne odnóża też. A pysk to jakiś taki mało inteligentny. W większości fantazy jakiś rozum się smoczkom przypisuje, te to chyba tylko zęby w paszczy mają.

A mam taką wątpliwość bo gdzieś wcześniej na forum już zwróciło to moją uwagę, chociaż nie u Ciebie Giorgione czy ogony nie powinny mieć jakiego urozmaicenia, no żeby były takie, że coś sięw nich dzieje, zmienia się grubość, też mają jakieś ciekawe mięśnie, tak tylko myślę.

A poza tym z tego co Twoje już widziałem to nieźle rysujesz. Taadaał!

Napisano

Moim juz nudnym chyba zarzutem bedzie cieniowanie a`la Falloff maxowy i brak tla. Sprobuj kiedys, zobaczysz, jak poprawi sie efekt.

Napisano
  • Autor

To przez ten gówniany skaner :(

Bo tła troszkę było i cieniowanie lekko sie zmieniuło :(

Giorgione

Napisano

e tam giegorine jestes do kitu i tyle nei umiesz rysowac ani nic :DDDDD oczywiscie zaruje coz mam powiedziec nastempna swietna pracka brawo!

Napisano

Jeśli jeszcze tego nie robisz zawodowo to powinieneś zacząć... Świetne. IMHO dużo lepsze od Twojej Apokalipsy- rozwijasz się cholernie szybko.

Napisano
Originally posted by giorgione

Ostatnio postanowiłem zmienić lekko swój styl rysowania

Giorgione

Rysuj tak, by zachować swój styl - nie naśladuj ślepo innych, bo możesz stać się właśnie jednym z nudnych, produkowanych seryjnie twórców fantasy...

Rozwijaj SWÓJ styl - a to cię właśnie wyróżni !!

Napisano
  • Autor

Musiałem się troszkę odświeżyć :D dlatego ta lekka zmiana :D

A jeśli chodzi o to \"produkowanie się\"

to robię to dla własnej przyjemności :D:D:D:D - a swój styl to chyba mam - zawiera on sporawo błędów (których staram sie unikać - choć mi to nie zabarzdo wychodzi :P :D) - ale jest :D

Pozdr

Giorgione

Napisano

Bardzo fajne, nie wiem jak rysowałeś kiedyś ale o to właśnie chodzi by wypełnić wrzystkie wolne miejsca na ciele owego stwora... i to Ci się udało przez te łuski, oprucz tego jest kilka niedociągnięć technicznych ale przyćmionych. Chciałbym to zobaczyć w więkrzej rozdzielczości....

Pozdrawiam

Napisano

\"o to właśnie chodzi by wypełnić wrzystkie wolne miejsca na ciele owego stwora\" ??

Co za bzdura:)

Napisano

przepraszam, ze o co chodzi?, zeby zapelnic kazda wolna przestrzen?, ja dobrze slyszalem? no nie wiem na i le mi wiadomo to to ile przestrzeni sie zapelni jest najmniej wazne, skupil bym sie na tym w ktorych miejscach \'zapelniac\' a nie na tym zeby \'wszystko\' ale to tylko takie moje marne zdanie jest.

Napisano
  • Autor

I macie jeszcze jeden szkic - tym razem do Kryszta│ˇw Lorien :D

Taki sobie ork :P (jak bŕdziecie mieli ochotŕ - odwied╝cie kl 2d - jest tam tego wiŕcej :D)

]

Pozdr

Giorgione

ork.jpg

Napisano
  • Autor

ehehehhe

no każdy mai inne spojrzenie na dane zjawisko:D

A tutaj kolejna porcja:D

tym razem undeath - również szkic do Kryształów Lorien.

undeath.jpg

Giorgione

Napisano

:o:o:o...gezz krajs...supeeer gior !! Bardzo mi się podoba...:D ale coś czuje tutaj odrobine PSa :P

pozdrawiam...[piwo]

Napisano
  • Autor

heheeh no dobrze popełniłem gapę :P

Z poczatku miało być death - ale jakoś wyszło undeath :P Drug ale szczegółów się czepiasz[lol2]

A Phantom, używałem psa tylko do wzmocnienia kontrastu - to wszystko, pracka ręcznie rysowana:D

Pozdr

Giorgione

Napisano

Nie \"gape\", tylko \"gafe\" [rotfl]

Moze to i szczegol, ale w niebyt korzystnym swietle stawiajacy Twoja znajomosc angielskiego :P

Skoro juz tak bardzo chcesz pisac w obcym jezyku to wypada to robic poprawnie, nie sadzisz?:)

Napisano

te, upudrowany, ty juz tak nie krytykuj, bo cie wessaja:D

ten troglodyta fajniasty co do pana \'undeath\' to staraj sie nie robic takiego kontrastu miedzy szarosciami, plachta jest prawie czarna i nie przechodzi plynnie w jasniejsze tony, przez co troche tracisz na glebii i ten skostnialy psiak gubi sie i zaciera przy brzydalu z mieczem.

Napisano

drug mam pytanie czemu ty ciagle masz takie eee wyzywające avantry :) giogi zawsze w ciebie wiezylem a ten rysunek moge skomentowac tylko tak: OMG! :D

pozdrawiam

Napisano

cieszy oko

Napisano

pierwszy post bardzo ciekawy zapowiadasz sie dobrze :P ale bez zartow co ma oznaczac piramida ktora trzyma w rece?

Napisano

giorgione gdzie ty sie tak nauczyles rysowac?!!! ja tez tak chce buuu:mad::)

Napisano

bardzo mi sie podoba sposob w jak rysujesz, swiniak na orku jest mistrzem swiata, wydaje mi sie ze w ostatniej pracy zabraklo jakiejsc decyzji tzn.wiele elementow jest rysowanych podobna kreska i podobnym natezeniem co utrudnia odczytanie rysunku

pozdro