und3r Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Oki więc chcę się nauczyć i bardzo was proszę o opinie na każdym etapie produkcji postaci. Załączam poprawioną głowę wraz z siatką. Powiedzcie proszę co tu złego widzicie.
und3r Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 A tu poprzednio jak wyglądało dla porównania:
und3r Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Jak możecie powiedzcie co i jak poprawić i jak postępować dalej by efekt był zadowalający. :)
Batou Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 Jak dla mnie nowa wersja głowy jest dziesięć razy lepsza od poprzedniej :). ps. Szybko wyrzeźbiłeś ten nowy model. Czego jak czego ale zapału to ci nie brakuje. Pozdrawiam i powodzenia [soczek] .
und3r Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 To jest jak widzisz przerzeźbiona wersja poprzedniej. A prawda zapału mi nie brakuje gdyż zależy mi na tym \'cholernie\'. Pablo mi juz powiedział pare tipsów a propos tej nowej wersji, np. za wysokie czoło i uszka troszkę odstają i okoloce nosdrzy są za \'grube\'. Już all poprawiam a wyniki z rana zobaczycie. Czekam na dalsze opinie i sugestie np. jak mam teraz zrobic tors taki bym się go wstydzić nie musiał i nie musiał go chować za koszulą :) Bo chcę jak mi już wyżej pisaliście robić całość jednolitą w miarę możliwości siatką (co do gęstości itd). Jaką metodę tu proponujecie ?
Gotham Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 Metoda nie gra roli... Ważne jest abyś dobrze nią operował.
und3r Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 Heh problem w tym, że ja raczkuje jeżeli chodzi o robienie postaci. :)
PENdzel Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 idzie Ci bardzo dobreze nie wazne czy raczkujesz czy nie - staraj sie zrobic ja jak najwierniej niewazne ile czasu to zajmie poprostu - poprawiaj puki nie bedzie oki.... - to recepta na kazdy model...
und3r Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 :) No właśnie mam taki zamiar :) Nie ważne iż ten model może i miecha powstawać czy więcej .. chcę by był jak najbardziej \'idealny\'. Dziś troszke sprawę zlałem gdyż dostałem Homeworld 2 :>
und3r Napisano 28 Wrzesień 2003 Autor Napisano 28 Wrzesień 2003 No to po wielkich przebojach z kompem i rozgrzewaniem się procka do 75 stopni, jestem znowu... Tu robię tors. Pokażcie mi błędy. Bardzo proszę! ;-)
uncle Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 no teraz jest naprawde duzo duzo lepiej, choc osobiscie zaostrzylbym bardziej podbrudek i ciut bardziej zaokaglil muzgoczaszke, zdarzaja sie takie przypadki ludzi ale to sa chyba sterydziarze tylko, chociaz jak nalozysz mu preulke powinno byc wszystko ok :) a tors pierwsza klasa:)
Bacry Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Osobiście uważam, że szczęka jest za bardzo cofnięta, ale jeżeli właśnie taki efekt chciałeś uzyskać to czemu nie. Ludzie nie są wszyscy tacy sami. P.S. Jedna uwaga odnośnie zamieszczania siatki. Wystarczy printscreen z maxa nie ma potrzeby renderować z wireframe.
und3r Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 No właśnie tak zacząłem robić - a propos siatki :) I dzięki .. podbrudek mogę wysunąć. Jak to mówią no problem :)
und3r Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Napisano 30 Wrzesień 2003 Oki doki update torsu po wczorajszych pracach fizola : I bardzo was prosze mastahy od ludków o podpowiedzi :>
Rekomendowane odpowiedzi