Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam pytanko: jak ustawić parametry rendera i świateł do ostatecznego rendera? Czyli zlikwidowanie wszelkich szumów i ustawienie odpowiedniego antialiasingu, ale w taki sposób, żeby prosta scenka nie renderowała mi się 60 godzin!

Dziękuję wszytkim za porady!

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 823
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To zależy od sceny jaką stworzyłeś. Inaczej się oświatla interiora a inaczej exteriora. To samo dotyczy się rendera. Nie istnieją ustawienia opcji rendera idealne dla każdej scenki.

Na początek proponuje przestudiować to: http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/ za nim zadasz jakieś pytanie na forum.

A tak pozatym Gupi ten temat.

Napisano

nom, temat bardzo....

Podany przez libara link wytłumaczy Tobie wszystko, tylko nie mow ze nic z tego nie rozumiesz - masz tam przyklady w postaci renderinglow, wszystko jak na dłoni

Napisano
  • Autor

Witam!

Skoro taki głupi to po co odpisujecie? A zacząłem ten temat bo czas mnie goni i pomoc by mi bardzo pomogła.

Pozdrawiam!

PS. Już sobie poradziłem z tym "problemem".

Napisano

skoro ten watek taki jest inteligentny, to dolacze :)

mam prpblem z vrayem - mam ustawiony material na jednym z boxow - bialy vraymaterial

ale przy renderingu wychodzi mi na niebiesko - box jest za szyba - wiec nie wiem, czy to wina szyby - inaczej - materialu szkla, czy tez wina renderera ...

jakies pomysly ?

Napisano

1. jestem wlasnie w trakcie czytania tego, ale powiem ze polowy wyrazow nawet w slownikach niema a po 11 latach angielskiego jestem zalamany, ale lektura dobra.

2. v-ray nie lubi bialego materialu, staraj sie zeby nie byl idealnie bialy---znajdziesz to miedzy innymi w tej skromnej (370 str) ksiazeczce...pozdro