Sharp Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 hmm...tak sobie myślałem że skoro jest to forum o 3D to dlaczego by tego nie rozbudować go o nowe działy dla innych programów jak np Maya, która przynajmniej pod wzgledem popularności jest tuż po maxie(tak mi się przynajmniej wydje). Zapewne wielu z forumowiczów styknęła się z Mayą (jak np ja od niedawna) i fajnie byłoby gdyby wszystko było w jednym miejscu, tutaj, na tym forum. Jednak jak dłuzej sobie pomyslałem sobie to chyba ta strona jest jakoś związna z deescretem więc chyba panom z tej firmy niespodobałoby sie \'\'reklamowanie\'\' konkurencyjnych produktów ale własnie dokładnie nie wiem jak to jest... Co wy na to?
dr Ug Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Pytania odnosnie innego softu niz Max mozna zadawac w kazdym z dzialow. Teoretycznie sa \"wieloplatformowe\". W praktyce wyglada to tak jak widzisz, niewiele pojawia sie uzytkownikow Mayi ze swoimi problemami. Zaryzykuje stwierdzenie, ze chyba niewielu jest tez specjalistow od tego programu. Osobiscie nie widze potrzeby odpalania nowego dzialu, bo zaraz odezwa sie fani Cinemy, Softimage i Blendera ;)
Sharp Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 ale bałagan sie robi jak cos napisze o Mayi w dziale Interface problems, gdzie wszyscy piszą o maxie, chciaz własnie nikt nic o mayi nie pisze bo mysli ze tam sie pisze tylko o maxie.:) Myśle że forum obejmowałoby bardzo duzy obszar świata CG gdyby przynajmniej utworzyc na glownej stronie forum np \'inne softy\' a to dzieliloby sie wlasnie na mayke, softimage;a i jakies tam inne Blendery... przyciągałoby to jednoczesnie własnie wiecej osob pracujacych na tym sofcie po zapewnieniu odpowiedniej reklamy... Myśle ze wartoby nad tym głebiej pomyśleć ...
sikham Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 jestem za bo też sie do mayi przymierzam :)
Swietlik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 A do ZModelera też będzie ?? [lol2][lol2][lol2] Nie wiem poco ta gatka skoro i tak postujemy na tematy związane z innymi programami w każdym dziale, mi to nie przeszkadza.
RK Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 LOL Pracuje w mayi i jakoś nie czuje się szczególnie dyskryminowany... nowy dział ? Chyba przesada...IMHO
Sharp Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 Nie no...je tez nie czuje sie w zadnym stopniu dyskryminowany, chodzi mi tylko o jakies uporzatkowanie postow pod wzgledem oprogramowania, zeby bylo wiadomo ze tutaj sa zadawne pytania na temat mayi.....no coz, skoro moja sugestia nie cieszy sie zbytnia popularnoscia to trudno, moze jak znajdzie sie na tym forum wiecej mayowcow to moze jakos zacznie sie odczywac potrzebe wyodrebnienia nowego dzialu.....
Gotham Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Działy są uniwersalne bez podziału na soft.
Anonymous Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Dzialy sa uniwersalne, a jesli wprowadzisz podzial, to bedzie trzeba tez na inne softy, LW, XSI, Cinema, i mozna je mnozyc bez konca, jest tu kilka osob uzywajacych majki i zapewne ci pomoga.
darkelf Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 ehh i tak jest za duzo dzialow moim zdaniem, nie dodawac juz nic :).
Rekomendowane odpowiedzi