Napisano 12 Sierpień 200618 l Od dawna zastanawialem sie czemu w maya 6,7, nie mozna wyrenderowac avi nie ma takiej opcji nawet, i jak to zrobic zeby bylo to mozliwe? cos mi sie obilo o uszy ze trzeba MR. standalone zeby bylo aktywne render do AVi
Napisano 12 Sierpień 200618 l hmm, u mnie jest :) Ale i tak rendering do avi to nie najlepszy pomysł.
Napisano 12 Sierpień 200618 l renderuj do bmp albo tifa bo jak się komp zwiesi, albo weźmiesz złą kopresję to możesz sporo stracić...
Napisano 12 Sierpień 200618 l Autor piotrek: napewno masz w Mr render to avi ?:D ja mam tylko w maya soft rend. do avi opcje a mentalu mase formatow a avi nie ma :/ na same statyczne sceny moge tylko a zadnego formatu video :/
Napisano 12 Sierpień 200618 l No w mentalu nie ma :] Renderuj tak, jak pisze Master - do pojedynczych klatek. Ściągnij sobie darmowego VirtualDub'a i zaimportuj tam później tą sekwencję klatek, wybierz metodę kompresji (kodek) i wyeksportuj do avi. Rendering prosto do jakiegokolwiek formatu w stylu avi, mov, mpg to zły pomysł.
Napisano 12 Sierpień 200618 l ja też na początku tego nie lubiłem a teraz to nawet to doceniam zawsze rendering moge przerwać kiedy chce i później wrócić i co do kompresjii to można sobie w innym programi experymentować co jest znacznie szybsze i nie traci sie orginału a jak już sie bierze za składanie tego to można dodać jakiś efekt napisy dzwięk itd.