H05SCR Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 Od dawna zastanawialem sie czemu w maya 6,7, nie mozna wyrenderowac avi nie ma takiej opcji nawet, i jak to zrobic zeby bylo to mozliwe? cos mi sie obilo o uszy ze trzeba MR. standalone zeby bylo aktywne render do AVi
piotrek Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 hmm, u mnie jest :) Ale i tak rendering do avi to nie najlepszy pomysł.
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 renderuj do bmp albo tifa bo jak się komp zwiesi, albo weźmiesz złą kopresję to możesz sporo stracić...
H05SCR Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Napisano 12 Sierpień 2006 piotrek: napewno masz w Mr render to avi ?:D ja mam tylko w maya soft rend. do avi opcje a mentalu mase formatow a avi nie ma :/ na same statyczne sceny moge tylko a zadnego formatu video :/
piotrek Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 No w mentalu nie ma :] Renderuj tak, jak pisze Master - do pojedynczych klatek. Ściągnij sobie darmowego VirtualDub'a i zaimportuj tam później tą sekwencję klatek, wybierz metodę kompresji (kodek) i wyeksportuj do avi. Rendering prosto do jakiegokolwiek formatu w stylu avi, mov, mpg to zły pomysł.
Destroyer Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 ja też na początku tego nie lubiłem a teraz to nawet to doceniam zawsze rendering moge przerwać kiedy chce i później wrócić i co do kompresjii to można sobie w innym programi experymentować co jest znacznie szybsze i nie traci sie orginału a jak już sie bierze za składanie tego to można dodać jakiś efekt napisy dzwięk itd.
Rekomendowane odpowiedzi