Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałbym połączyć animację stworzoną przeze mnie w 3d maxie ze zwykłym filmem nakręconym kamerą. Przykładowo chodzi mi o coś w tym stylu: www.chriss3d.com/grass/robo.avi

Czy jest do tego jakiś program czy trzeba klatka po klatce wklejać fragmenty animacji do filmu np. w photoshopie?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Adobe After Effects (na przykład)

Napisano

combustion, tyle ze zrob w animacji jednolite tlo, najlepiej "invertowe" wzgledem modeli (no np. model zolty to tlo niebieskie) hlehle..

Napisano

Ok, dzięki. Znalazłem programy Combustion i Adobe After Effects. Macie jakiś dobry tutorial jak krok po kroku nałożyć animację na film w którymś z tych programów? Może jest jakaś fachowa nazwa tej akcji. Przeczytałbym sobie o niej w necie.

Napisano

Total Training do AE - najlepsze tutoriale

Jeśli umiesz posługiwać się Photoshopem to powinienes poradzic sobie z AE, bo robi się o dokładnie tak samo. Warstwa tła i wartswa animacji z Alphą

Napisano

a da się w tło importować film i wtedy tylko przesuwać time slider dalej :> ? [w 3dsmax]

//znalazłem, :) w tutorialach z pomocy maxa...

Napisano

jestem nowy

i chciałbym prosić o link do tego tutoriala o łączeniu animacji z filmem, pnieważ nie mogę tego znaleść

z góry dziękuję

Napisano

Jesli ma byc to w ruchu to najpierw tracking pozniej dane do softu 3D przeniesc ustawic scene i pozniej w post doszlifowac charakterystyke obrazu, to tak w telegraficznym skrocie :)

Jakis czas temu zrobilem swego rodzaju curseware na ten temat ktory jest dostepny w tym miejscu.

http://www.framedigital.org/boujou_courseware.htm

Mozliwe ze niebawem dalsza czesc :)

Napisano

dzięki

tutorialik pierwsza klasa

sory że nie wsponialem

chodzi mi tym najprostrzym rozwiązaniem w After effects

mam już anime z jednolitym tłem i filmik z kamery

a teraz prosiłbym o tutorialik jak to połączyć

z góry dzięki