Gość wielki_mistrz Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Chciałbym połączyć animację stworzoną przeze mnie w 3d maxie ze zwykłym filmem nakręconym kamerą. Przykładowo chodzi mi o coś w tym stylu: www.chriss3d.com/grass/robo.avi Czy jest do tego jakiś program czy trzeba klatka po klatce wklejać fragmenty animacji do filmu np. w photoshopie?
Leleń Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 combustion, tyle ze zrob w animacji jednolite tlo, najlepiej "invertowe" wzgledem modeli (no np. model zolty to tlo niebieskie) hlehle..
piotrek Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Leleń -do tego służy kanał alpha. Żeby animację kluczować... :>
Gość wielki_mistrz Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Ok, dzięki. Znalazłem programy Combustion i Adobe After Effects. Macie jakiś dobry tutorial jak krok po kroku nałożyć animację na film w którymś z tych programów? Może jest jakaś fachowa nazwa tej akcji. Przeczytałbym sobie o niej w necie.
Lumpy Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Total Training do AE - najlepsze tutoriale Jeśli umiesz posługiwać się Photoshopem to powinienes poradzic sobie z AE, bo robi się o dokładnie tak samo. Warstwa tła i wartswa animacji z Alphą
TouchThis Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 a da się w tło importować film i wtedy tylko przesuwać time slider dalej :> ? [w 3dsmax] //znalazłem, :) w tutorialach z pomocy maxa...
animator Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 jestem nowy i chciałbym prosić o link do tego tutoriala o łączeniu animacji z filmem, pnieważ nie mogę tego znaleść z góry dziękuję
Rascal Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Jesli ma byc to w ruchu to najpierw tracking pozniej dane do softu 3D przeniesc ustawic scene i pozniej w post doszlifowac charakterystyke obrazu, to tak w telegraficznym skrocie :) Jakis czas temu zrobilem swego rodzaju curseware na ten temat ktory jest dostepny w tym miejscu. http://www.framedigital.org/boujou_courseware.htm Mozliwe ze niebawem dalsza czesc :)
animator Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 dzięki tutorialik pierwsza klasa sory że nie wsponialem chodzi mi tym najprostrzym rozwiązaniem w After effects mam już anime z jednolitym tłem i filmik z kamery a teraz prosiłbym o tutorialik jak to połączyć z góry dzięki
Rascal Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 Jesli ma to byc cos w stylu http://www.chriss3d.com/grass/robo.avi to nie obejdzie sie bez trackingu 3D i dopiero wtedy sie renderuje animacje i sklada w poscie.
Rekomendowane odpowiedzi