Lumpy Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Rusza BITWA: ANIMACJA 3D Zasady (do ustalenia): Wybierasz jeden model (albo 2, albo modelujesz coś od siebie, pełna dowolność) i robisz animację. Od teraz możesz je ściągnąć (razem z texturami). Bez limitu czasu. Zgłaszać się! model babki (*.max): http://rapidshare.de/files/30017491/1.rar.html http://www.uploadtemple.com/view.php/1156021613.rar model faceta (*.max): http://rapidshare.de/files/30020374/facet.rar.html Do tej pory wystartowali: Lumpy - walka Leleń - struś & kojot cta - ? . Modele nie są zbyt ciężkie (mam geforce'a 5200) Koles ma 4160 face'ow Babka ma 23000 + normal maps + buty 2000 (modelowałem już po złożeniu zamówienia na 6800gs :) Modele to Poser + poprawki w maxowym Paint Deformation Szczerze odradzam tą technikę. Poser to program, który IMO ma możliwości zblizone do edytora postaci z Simsów :) a Paint Deformation to pierwsza rzecz, którą powinni poprawić w nowym maxie. Lepiej poświęcić trochę czasu i wysiłku, żeby opanować Zbrush'a czy Modo. Pozdr
kannu Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 serwus :) no to czekamy. Już ktos tu kiedyś sie zabierałza animacje walki. Nie będzie prosto . Powodzenia :)
weinert Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Radzę zmienic tytuł pracy...:) czemu przeciez nie ma dzialu animations WIP bedziesz robil w cs?
Lumpy Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 kannu -> chyba wszyscy zaczynają od animacji walki :) Jonasz_Real -> zawsze miałem problemy z wymyslaniem tytułów weinert -> tak planuję, chociaż mam zainstalowanego CAT-a gdybym miał duże trudności z CS
Jonasz_Real Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Weintert - looknij na samą górę, oczywiście ze to jest również dział WIP i nie zaczynaj. Animations Tutaj umieszczajcie zarówno swoje projekty jak i WIPy ich tworzenia.
weinert Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 to w takim razie czemu temat ci nie odpowiada dobra nie robmy konfliktow z niczego pozdro chillout ;)
Lumpy Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 Zmiana planów. Zamiast samemu animować - spróbuję zrobić z tego minibitwę. Mam nadzieję, ze znajda się chętni...
kannu Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 no lelen pamietam ze juz wystartowal kiedys z animacja. skonczylo sie tym , ze wstawil ruchy z mocapa i świrowałze to jego.....
Lumpy Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 kannu -> ale jako jedyny skończył :) Sam wiesz, że animowanie to nie prosta zabawa. IMO właśnie dlatego powinno być więcej bitew i bitewek na ten temat. Współzawadnictwo to najlepszy sposób na naukę
maczuga Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Fajny pomysł. Może się zapiszę, mimo że w animacji nie jestem zbyt dobry.
Busiu Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 dlaczego niema gormatu ogólnego obj albo 3ds. bitwa dla samych 3dsmax?
Lumpy Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 Busiu -> jak chcesz to wyexportuje do 3ds. Myslałem, że nawet jeśli ktoś pracuje np. na mayce to ma zainstalowanego maxa i sam sobie może wyexportować, bez urazy
kannu Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 nie. nieprawda. nie skonczył . podpisanie sie pod gotowymi cudzymi produktam ito nie jest skonczenie - no ale moze bedzie tym razem lepiej :) Łatwo nie będzie , ale powodzenia dla wszystkich ! :)
cta Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 ja się pisze, spróbować nie zaszkodzi, jak wyjdzie kicha to zawsze lepiej żałować że sie coś zrobiło niż że sie nie zrobiło :D mam tylko kilka pytań: na czym ma polegać ta animacja? Kto zrobi lepszą animacje w stylu babka zrobi 5 szpagatów 4 tulupy 2 salta i na końcu stanie na rzęsach machając przy tym uszami, czy chodzi o dorobienie do tego jakiejś scenki że facet np. biega sobie i skacze po dachach?
Lumpy Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 "facet np. biega sobie i skacze po dachach?" nawet ciekawy pomysł :) Narazie nie ma zbyt wielu chetnych, wiec zasady są elastyczne. Jak masz jakiś pomysł to zaproponuj jako temat. Nie ma przeszkód jeśli chcesz zrobić z tego supermana. Tylko jak się zdecydujesz to zgłoś temat, dobrze byłoby zacząć przed końcem wakacji...
Lumpy Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 animacja testowa, koleś chodzi i tyle http://www.uploadtemple.com/view.php/1157024951.avi sposób poruszania trochę "wyolbrzymiony", kreskówkowy, nie pasuje do wyglądu gościa, ale jak już pisałem, to tylko test oczywiście wszystko ręcznie, cs
weinert Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 no nienajgorszy walkcycek powodzenia dalej moze sie przylacze tez ale to we wrzesniu dopiero bo teraz pracuje ( sa jakies scisle terminy, reguły co Lumpy? ) ps nie wiem czemu ale nigdy nie lubiłem cs'a i tego całego bipedziwa ;)
Lumpy Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Narazie czekam na jakieś konkretne zgłoszenia. Ustawiłem skina i to wszystko, tego "walkcycka" :) nie wykorzystam w bitewnej animacji. W sprawie zasad to proponuje: - zaczynamy od września (ja mam szkołę, więc pewnie tylko w weekendy będę coś robił) - każdy uczestnik robi 20 sek na wybrany temat (IMO nie ma sensu robić głosowania przy takiej liczbie startujących) - nie trzeba używać bipeda, maxa, pełna dowolność jeśli chodzi o soft jakieś propozycje w sprawie reguł? weinert - startuj, jutro wrzesień :)
weinert Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 jesli chodzi o propozycje to ja bym proponował od 15tego wrzesnia soft etc tak jak powiedziales dowolny ps czy mozna korzstac z gotowych modeli np z 3dtotal? w koncu to bitwa animacji ( oczywiscie RIG musi byc samodzielny ) pozdr
Lumpy Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Dobra, można korzystać z darmowych modeli i można samemu coś modelować. Oczywiście nie ściągajcie modeli, które są już zrigowane zeskinowane i całkiem gotowe do animacji. W sprawie samodzielnego rigu to można używac bipeda, chociaż w pewnym sensie to gotowy rig. Po porostu niektórzy lubią cs - np. ja :P Nie ma ściśle określonego czasu na wykonanie, ani daty zakończenia. Dlatego IMO nie ma znaczenia, czy ktoś zaczyna 10, czy 15 września.
weinert Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 no i ok ale nie spodziewaj sie ze skoncze ( jesli bede mial mozliwosc zaczac ) w październiku :*
Rekomendowane odpowiedzi