Napisano 18 Sierpień 200618 l Rusza BITWA: ANIMACJA 3D Zasady (do ustalenia): Wybierasz jeden model (albo 2, albo modelujesz coś od siebie, pełna dowolność) i robisz animację. Od teraz możesz je ściągnąć (razem z texturami). Bez limitu czasu. Zgłaszać się! model babki (*.max): http://rapidshare.de/files/30017491/1.rar.html http://www.uploadtemple.com/view.php/1156021613.rar model faceta (*.max): http://rapidshare.de/files/30020374/facet.rar.html Do tej pory wystartowali: Lumpy - walka Leleń - struś & kojot cta - ? . Modele nie są zbyt ciężkie (mam geforce'a 5200) Koles ma 4160 face'ow Babka ma 23000 + normal maps + buty 2000 (modelowałem już po złożeniu zamówienia na 6800gs :) Modele to Poser + poprawki w maxowym Paint Deformation Szczerze odradzam tą technikę. Poser to program, który IMO ma możliwości zblizone do edytora postaci z Simsów :) a Paint Deformation to pierwsza rzecz, którą powinni poprawić w nowym maxie. Lepiej poświęcić trochę czasu i wysiłku, żeby opanować Zbrush'a czy Modo. Pozdr
Napisano 18 Sierpień 200618 l serwus :) no to czekamy. Już ktos tu kiedyś sie zabierałza animacje walki. Nie będzie prosto . Powodzenia :)
Napisano 19 Sierpień 200618 l Jonasz_Real napisał: Radzę zmienic tytuł pracy...:) czemu przeciez nie ma dzialu animations WIP bedziesz robil w cs?
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor kannu -> chyba wszyscy zaczynają od animacji walki :) Jonasz_Real -> zawsze miałem problemy z wymyslaniem tytułów weinert -> tak planuję, chociaż mam zainstalowanego CAT-a gdybym miał duże trudności z CS
Napisano 19 Sierpień 200618 l Weintert - looknij na samą górę, oczywiście ze to jest również dział WIP i nie zaczynaj. Cytat Animations Tutaj umieszczajcie zarówno swoje projekty jak i WIPy ich tworzenia.
Napisano 19 Sierpień 200618 l to w takim razie czemu temat ci nie odpowiada dobra nie robmy konfliktow z niczego pozdro chillout ;)
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor Zmiana planów. Zamiast samemu animować - spróbuję zrobić z tego minibitwę. Mam nadzieję, ze znajda się chętni...
Napisano 19 Sierpień 200618 l no lelen pamietam ze juz wystartowal kiedys z animacja. skonczylo sie tym , ze wstawil ruchy z mocapa i świrowałze to jego.....
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor kannu -> ale jako jedyny skończył :) Sam wiesz, że animowanie to nie prosta zabawa. IMO właśnie dlatego powinno być więcej bitew i bitewek na ten temat. Współzawadnictwo to najlepszy sposób na naukę
Napisano 19 Sierpień 200618 l Fajny pomysł. Może się zapiszę, mimo że w animacji nie jestem zbyt dobry.
Napisano 20 Sierpień 200618 l Autor Busiu -> jak chcesz to wyexportuje do 3ds. Myslałem, że nawet jeśli ktoś pracuje np. na mayce to ma zainstalowanego maxa i sam sobie może wyexportować, bez urazy
Napisano 20 Sierpień 200618 l nie. nieprawda. nie skonczył . podpisanie sie pod gotowymi cudzymi produktam ito nie jest skonczenie - no ale moze bedzie tym razem lepiej :) Łatwo nie będzie , ale powodzenia dla wszystkich ! :)
Napisano 21 Sierpień 200618 l ja się pisze, spróbować nie zaszkodzi, jak wyjdzie kicha to zawsze lepiej żałować że sie coś zrobiło niż że sie nie zrobiło :D mam tylko kilka pytań: na czym ma polegać ta animacja? Kto zrobi lepszą animacje w stylu babka zrobi 5 szpagatów 4 tulupy 2 salta i na końcu stanie na rzęsach machając przy tym uszami, czy chodzi o dorobienie do tego jakiejś scenki że facet np. biega sobie i skacze po dachach?
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor "facet np. biega sobie i skacze po dachach?" nawet ciekawy pomysł :) Narazie nie ma zbyt wielu chetnych, wiec zasady są elastyczne. Jak masz jakiś pomysł to zaproponuj jako temat. Nie ma przeszkód jeśli chcesz zrobić z tego supermana. Tylko jak się zdecydujesz to zgłoś temat, dobrze byłoby zacząć przed końcem wakacji...
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor animacja testowa, koleś chodzi i tyle http://www.uploadtemple.com/view.php/1157024951.avi sposób poruszania trochę "wyolbrzymiony", kreskówkowy, nie pasuje do wyglądu gościa, ale jak już pisałem, to tylko test oczywiście wszystko ręcznie, cs
Napisano 31 Sierpień 200618 l no nienajgorszy walkcycek powodzenia dalej moze sie przylacze tez ale to we wrzesniu dopiero bo teraz pracuje ( sa jakies scisle terminy, reguły co Lumpy? ) ps nie wiem czemu ale nigdy nie lubiłem cs'a i tego całego bipedziwa ;)
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor Narazie czekam na jakieś konkretne zgłoszenia. Ustawiłem skina i to wszystko, tego "walkcycka" :) nie wykorzystam w bitewnej animacji. W sprawie zasad to proponuje: - zaczynamy od września (ja mam szkołę, więc pewnie tylko w weekendy będę coś robił) - każdy uczestnik robi 20 sek na wybrany temat (IMO nie ma sensu robić głosowania przy takiej liczbie startujących) - nie trzeba używać bipeda, maxa, pełna dowolność jeśli chodzi o soft jakieś propozycje w sprawie reguł? weinert - startuj, jutro wrzesień :)
Napisano 1 Wrzesień 200618 l jesli chodzi o propozycje to ja bym proponował od 15tego wrzesnia soft etc tak jak powiedziales dowolny ps czy mozna korzstac z gotowych modeli np z 3dtotal? w koncu to bitwa animacji ( oczywiscie RIG musi byc samodzielny ) pozdr
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Autor Dobra, można korzystać z darmowych modeli i można samemu coś modelować. Oczywiście nie ściągajcie modeli, które są już zrigowane zeskinowane i całkiem gotowe do animacji. W sprawie samodzielnego rigu to można używac bipeda, chociaż w pewnym sensie to gotowy rig. Po porostu niektórzy lubią cs - np. ja :P Nie ma ściśle określonego czasu na wykonanie, ani daty zakończenia. Dlatego IMO nie ma znaczenia, czy ktoś zaczyna 10, czy 15 września.
Napisano 1 Wrzesień 200618 l no i ok ale nie spodziewaj sie ze skoncze ( jesli bede mial mozliwosc zaczac ) w październiku :*