Napisano 19 Sierpień 200618 l chodzi mi o bluze..szczerze mowiąc nawet nie zaczołem...bo nieweim od czego zacząć..help.
Napisano 19 Sierpień 200618 l kup na targu bo najtaniej, mozna jescze przez neta zamowic jak ci sie nie chce isc, albo w supermarkecie tam tez podobno tanio maja a powaznie to kopiujesz siatke z postaci tam gdzie ma byc blozka dajesz na niej shell albo extrude i mesch smotha i juz masz, do tego dozucasz kilka cutsow zeby zrobic faldy
Napisano 19 Sierpień 200618 l co ty ttaaddekk on pyta jak zrobic a nie jak kupic prosto: krawcowa zrobi
Napisano 19 Sierpień 200618 l na dol az do "Cloth": http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=5903856
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor mam pytanie ...w wersji max8 jest takie coś jak gamment maker a wmoim złomie (max 6)niema ...mozna go jakoś dodać a jak nie to jest jakiś inny przyrząd o podobnych funkcjach??
Napisano 19 Sierpień 200618 l Najwcześniej będzie takie cuś chyba w maxie 7.5... możesz spróbować znaleźć plugin cloth fx pod maxa 6...
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor jak jeszcze rownie łatwo i dobrze mozna wygenerować ubranie,,, a co potem zrobić zeby przypominał materiał przy renderingu...? a i czy sie da jakoś symulować falowanie materiału czy trzebaa sie bawić recznie,,,/?
Napisano 20 Sierpień 200618 l Da się automatycznie, ale szybciej i ładniej i łatwiej i przyjemniej i wogóle i w szczególe jest to zrobić ręcznie...
Napisano 20 Sierpień 200618 l Autor ręcznie ale jak jaką techniką ...aby tą był hi poly ,,,a najlepsze od czego zacząć od narysowania i surface..ktoś mi pisał ze to przestarzała metoda....
Napisano 20 Sierpień 200618 l To zależy jaki masz komputer i ile masz czasu. Jak masz dużo czasu i wielką maszynę to możesz zrobić symulację za pomocą reactora. A jak masz mniej czasu a maszyna nie jest za 20 tysiaków to modelujesz w poly ubranko i podpinasz z resztą ciała do szkieletu za pomocą skina. Trzeba tylko przy modelowaniu zrobić jakieś fałdki i zagięcia materiału (to można załatwić też normal mapą). A dalej to już tylko zwykła animacja. Szybko i przyjemnie. Dla zwiększenia realizmu można na odstające części ubrania (np. płaszcz) rzucić reaktorową symulację. Eto fsjo Pozdro