RobWan Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Witam. Jak rysować prostopadłościany ze skokiem 1? Po włączniu SNAP i przyciąganiu do siatki, która jest ustawina na 1 rysowanie szerokości i długości przebiega tak jak się spodziewałem ze skokiem 1. Ale jednak jak rysuję trzeci wymiar to skok już nie działa. Czego nie wiem? Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 mozesz sobie w modify recznie ustalic wszystkie wymiary :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 przytrzymaj wcisniety klawisz na snapowaniu i zmien je na 3D pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobWan Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 mozesz sobie w modify recznie ustalic wszystkie wymiary :) Ale to niewygodne. Trzeba myśleć czy podać z minusem czy nie. Robert przytrzymaj wcisniety klawisz na snapowaniu i zmien je na 3D pozdr. No mam właśnie wybrany snap 3D. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Myślenie nie boli :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 bull shit :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobWan Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 Myślenie nie boli :> Ale do czego to odnosisz? Bo mam SNAP 3D i trzeci wymiar nie jest zmieniany ze skokiem. Robert bull shit :* Że niby co? Myślenie czy SNAP 3D? Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 że niby edytuj posty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Trzeba myśleć czy podać z minusem czy nie. moze do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobWan Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 Mój sposób na narysowanie za pomocą myszki i bez widocznej siatki (mi ona przeszkadza i zaciemnia projekt) BOX-a o wymiarach 200x60x2. 1. Wyłączona siatka ale ustawiona na 1, włączony SNAP 3D, widok w pełnym oknie. 2. Rysujemy prostokąt 200x60 3. Włączmy siatkę "G" (bez włączonej siatki snap w rysowaniu wysokośći nie działa!) i rolką myszy robimy ZOOM i dopiero przy większym ZOOM-ie mamy snap co 1. A tak skacze co 4, 16 lub 64 jednostki. Dlaczego jest to dla mnie takie ważne? Bo przy projektowaniu mebli 90% objektów to prostopadłościany gdzie jeden z wymiarów jest znacznie mniejszy od pozostałych dwóch. Brakuje mi też możliwości rysowania obiektu większego od okna widoku. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 To sobie później poprzyciągaj vertexy do siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobWan Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 To sobie później poprzyciągaj vertexy do siatki. No pewnie, że tak można jak i na wiele różnych sposobów. Ale jak się rysuje dziesiątki boxów to jest to upierdliwe. Dlatego pytam bieglejszych ode mnie czy można coś tak poustawiać aby rysować ze snapem w trzech wymiarach za pomocą tylko myszki. Spsób z rolką jest do zaakceptowania. Żeby tak jeszcze widok się przesuwał jak rysuję prostokąt większy od okna widokowego. Ale to wszystko jest spowodowane wieloletnią pracą w 3DStudio v4.0 dos. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi