Napisano 26 Sierpień 200618 l Witam. Jak rysować prostopadłościany ze skokiem 1? Po włączniu SNAP i przyciąganiu do siatki, która jest ustawina na 1 rysowanie szerokości i długości przebiega tak jak się spodziewałem ze skokiem 1. Ale jednak jak rysuję trzeci wymiar to skok już nie działa. Czego nie wiem? Robert
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor kome napisał: mozesz sobie w modify recznie ustalic wszystkie wymiary :) Ale to niewygodne. Trzeba myśleć czy podać z minusem czy nie. Robert mt napisał: przytrzymaj wcisniety klawisz na snapowaniu i zmien je na 3D pozdr. No mam właśnie wybrany snap 3D. Robert
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor piotrek napisał: Myślenie nie boli :> Ale do czego to odnosisz? Bo mam SNAP 3D i trzeci wymiar nie jest zmieniany ze skokiem. Robert Master Kiełbaster napisał: bull shit :* Że niby co? Myślenie czy SNAP 3D? Robert
Napisano 27 Sierpień 200618 l RobWan napisał: Trzeba myśleć czy podać z minusem czy nie. moze do tego?
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor Mój sposób na narysowanie za pomocą myszki i bez widocznej siatki (mi ona przeszkadza i zaciemnia projekt) BOX-a o wymiarach 200x60x2. 1. Wyłączona siatka ale ustawiona na 1, włączony SNAP 3D, widok w pełnym oknie. 2. Rysujemy prostokąt 200x60 3. Włączmy siatkę "G" (bez włączonej siatki snap w rysowaniu wysokośći nie działa!) i rolką myszy robimy ZOOM i dopiero przy większym ZOOM-ie mamy snap co 1. A tak skacze co 4, 16 lub 64 jednostki. Dlaczego jest to dla mnie takie ważne? Bo przy projektowaniu mebli 90% objektów to prostopadłościany gdzie jeden z wymiarów jest znacznie mniejszy od pozostałych dwóch. Brakuje mi też możliwości rysowania obiektu większego od okna widoku. Robert
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor piotrek napisał: To sobie później poprzyciągaj vertexy do siatki. No pewnie, że tak można jak i na wiele różnych sposobów. Ale jak się rysuje dziesiątki boxów to jest to upierdliwe. Dlatego pytam bieglejszych ode mnie czy można coś tak poustawiać aby rysować ze snapem w trzech wymiarach za pomocą tylko myszki. Spsób z rolką jest do zaakceptowania. Żeby tak jeszcze widok się przesuwał jak rysuję prostokąt większy od okna widokowego. Ale to wszystko jest spowodowane wieloletnią pracą w 3DStudio v4.0 dos. Robert