Destroyer Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 pluginy zainstalowane w innym miejscu na dysku niż folder plugins majki nie uruchamiają sie automatycznie po wyłączeniu i ponownym uruchomienui majki nie ma ich nawet na liście plug-in managera kiedyś mi działały bez problemu z innych lokacji na dysku dlaczego tak sie dzieje?
piotrek Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Ustaw zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH. W niej ścieżka do katalogu, w którym jest plug.
Destroyer Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 piotrek możesz troszke jaśniej bo nie wiem za bardzo o co ci chodzi
mathix Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Zmienną środowiskową, taki duży chłopiec powinien wiedzieć co to takiego :). Albo po prostu wklej na chama pliki do majskiego katalogu z plugami.
piotrek Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Właśnie, możesz skopiować plik z plugim (pod windowsem to jest *.mll) do folderu plugins (maya\versions\plug-ins). Zmienne środowskowe ustawiasz w systemie. W windowsie to jest: RMB na My Comp -> Właściwości -> zaawansowane -> zmienne środowiskowe. Utwórz tam zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH , jej wartość, to ścieżka do folderu z plugiem np. Ź:\folder\z\plugiem. Zmienną możesz też utworzyć nie przez system, ale w pliku Maya.env znajdującum się w domyślnie w C:\Docs & Setts\user\maya W pliku tym w nowej linijce wpisujesz zmienna=wartość: MAYA_PLUG_IN_PATH = "Ź:\qqq" 1
Destroyer Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 dzięki piotrek za wyjaśnienie normalnie to kopiowałem właśnie do majki jak to się psuło ale teraz zaraz po formacie nie działało to chciałem inaczej;)
Rekomendowane odpowiedzi