Napisano 27 Sierpień 200618 l pluginy zainstalowane w innym miejscu na dysku niż folder plugins majki nie uruchamiają sie automatycznie po wyłączeniu i ponownym uruchomienui majki nie ma ich nawet na liście plug-in managera kiedyś mi działały bez problemu z innych lokacji na dysku dlaczego tak sie dzieje?
Napisano 27 Sierpień 200618 l Ustaw zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH. W niej ścieżka do katalogu, w którym jest plug.
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor piotrek możesz troszke jaśniej bo nie wiem za bardzo o co ci chodzi
Napisano 27 Sierpień 200618 l Zmienną środowiskową, taki duży chłopiec powinien wiedzieć co to takiego :). Albo po prostu wklej na chama pliki do majskiego katalogu z plugami.
Napisano 27 Sierpień 200618 l Właśnie, możesz skopiować plik z plugim (pod windowsem to jest *.mll) do folderu plugins (maya\versions\plug-ins). Zmienne środowskowe ustawiasz w systemie. W windowsie to jest: RMB na My Comp -> Właściwości -> zaawansowane -> zmienne środowiskowe. Utwórz tam zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH , jej wartość, to ścieżka do folderu z plugiem np. Ź:\folder\z\plugiem. Zmienną możesz też utworzyć nie przez system, ale w pliku Maya.env znajdującum się w domyślnie w C:\Docs & Setts\user\maya W pliku tym w nowej linijce wpisujesz zmienna=wartość: MAYA_PLUG_IN_PATH = "Ź:\qqq"
Napisano 27 Sierpień 200618 l Autor dzięki piotrek za wyjaśnienie normalnie to kopiowałem właśnie do majki jak to się psuło ale teraz zaraz po formacie nie działało to chciałem inaczej;)