Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

pluginy zainstalowane w innym miejscu na dysku niż folder plugins majki nie uruchamiają sie automatycznie po wyłączeniu i ponownym uruchomienui majki nie ma ich nawet na liście plug-in managera

kiedyś mi działały bez problemu z innych lokacji na dysku

dlaczego tak sie dzieje?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 697
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ustaw zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH. W niej ścieżka do katalogu, w którym jest plug.

Napisano

Zmienną środowiskową, taki duży chłopiec powinien wiedzieć co to takiego :). Albo po prostu wklej na chama pliki do majskiego katalogu z plugami.

Napisano

Właśnie, możesz skopiować plik z plugim (pod windowsem to jest *.mll) do folderu plugins (maya\versions\plug-ins).

Zmienne środowskowe ustawiasz w systemie. W windowsie to jest: RMB na My Comp -> Właściwości -> zaawansowane -> zmienne środowiskowe.

Utwórz tam zmienną MAYA_PLUG_IN_PATH , jej wartość, to ścieżka do folderu z plugiem np. Ź:\folder\z\plugiem.

Zmienną możesz też utworzyć nie przez system, ale w pliku Maya.env znajdującum się w domyślnie w C:\Docs & Setts\user\maya

W pliku tym w nowej linijce wpisujesz zmienna=wartość:

MAYA_PLUG_IN_PATH = "Ź:\qqq"

Napisano
  • Autor

dzięki piotrek za wyjaśnienie normalnie to kopiowałem właśnie do majki jak to się psuło ale teraz zaraz po formacie nie działało to chciałem inaczej;)