Triple X Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Witam!! No więc i ja po dłuższej przerwie chcę rozpocząć nowy projekt. Oczywiście jest to samochód :] Narazie zamieszczam zdjęcia tego co wogóle chce robić a rendery wkrótce ;)
Triple X Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 Wybaczcie za jakosc ale nie chce mi sie jush dzisiaj renderowac :P
Triple X Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 tu macie wyrenderowana wczesniejsza wersje :]
Loozack Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 chyba mi nie powiesz, że tyle zrobiłeś w dwie godziny :| bo bym się chyba załamał ;) nieźle się zapowiada [piwo]
Triple X Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 pogrubie go jedynie w niektórych miejscach bo tak jest dobry :)
Pablo Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 No wrescie Triple bierzesz sie za robote :)))...tak trzymac bo dobrze sie zapowiada... pozdr
Quadysz Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 zapowiada sie b.dobrze, sluszna droga w pogrubieniu znaczka :D czekam na wiecej :) pozdrawiam
Triple X Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 nom początek wnetrze . Mam zamiar oczywiscie zapełnic środkową konsole :) Ale dopiero jak skocnze karoserie i zmirroruje wszystko :] Dojdzie mam nadzieje jeszcze sporo szcegółow ale narazie jest zarys wnetrze. Niedługo renderek tyłu
Triple X Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 no i obiecany tył :] Spróbuje poprawić tę uszczelke bo mi sie nie podoba :]
sikham Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 daj jakieś zdjecie tyłu real :] i przesteń używać :] :]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]
Triple X Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 hehe sikham ja jush sie za bardzo do tego emoty przezwyczaiłem :] Na gg to tylo :] :P . Dobra o to foto
Triple X Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 hmmm no a tutaj taki bajer :] . I specjalnie dla sikhama :]:]:]:]:]:]:]:]:]
sikham Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 popracuj nad tym lakierem :] :]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]
Triple X Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 może jakieś konkretne wskazówki ?:)
DarCon Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 dla mnie lakier bardzo ok PS: sikham chyba za dużo matrixa z tymi bateriami?
Rentro Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Triple X moglbys zdradzic jaka metoda robisz swoje autko. ja sie dopiero ucze i zaczalem tez robic mercedesa za pomoca tutoriala z 3dtotal (fiacik) i strasznie nieksztaltyny mi wychodzi. Powiedz w jaki sposob dodajesz szczegoly do swojego modelu i wogole jaka metoda go robisz?
Triple X Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Heh lakier jest bardzo wstępny aczkolwiek jest to chyba basic material a spróbuje car paintem go potraktoiwac. No i dziwi mnie to że plan pomimo ze jest biały na renderze wychodzi jakiś taki inny . Ale cóż po próbuje :] Rentro wiesz no to jest poly modelign taki jak w tym tutku :) A szczegółów nie dodaje tylko robie je od razu :] Jesli robish pogniecionego to znaczy ze rpobisz za gesta siatke low poly , spróbuj ją troche wyklarowac :P No a jesli chodzi ścislej o szczegóły to uzywam magicznych narzędzi któe nazywaj się cut ,chamfer,extrude i bevel :D
Triple X Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 no i kolejna wersja lakieru. Moze będzie ciemniejszy o kombinowałem z odpowiednim ustawieniem zeby bylo coś widac a nie tylko czarną plamę :P
Rentro Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Autko naprawde wyglada fenomenalnie... pozwol ze zadam jeszcze jedno pytanko. Mam problem z MeshSmoothem mianowicie nie umiem go kontrolowac. Gdy ustawiam na Classic okna zachowuja prawidlowy ksztalt ale przod jest do bani jednak na NURMS okna mam okragle... ale przod wyglada dobrze. Co zrobic by majac meshsmoot ustawiony na NURMS okna sie nie zaokraglaly a pozostawaly w pierwotnym ksztalcie?
Andree Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 zerknij sobie tutaj http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=2863 tam na 1 stronie masz pokazane jak sie zachowuje meshsmooth :)
Triple X Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 ma ktoś pomysł jak zrobić tylną lapme ?? Tzn zrobiłem klosz i te wsszystkie pierdoły ale nie wiem jakie materiały ustawić żeby lampa była realistyczna. Kto ma jakieś pomysły :D?
Triple X Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 hyh no tutaj takie xperymenty. Niedługo wrzuce render z bliska ale teraz ide na miss polonia finał :P
Loozack Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 całkiem fajnie ci wyszła, chociaż nie powiem, żeby była super realistyczna :D musisz jeszcze popracowac nad materiałami :) keep working [piwo]
Marcin_ps Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 zeby miec dobry lakier podstawa to odbicia i tu musisz kombinowac ( hdri lub inne patenty Blooddragon ma jeden fajny :) )
Loozack Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 ja tam daję naokoło walec z teksturą panoramiczną... świetne panoramy w dużej rozdziałce są na stronie... eee, no zapomniałem adresu ale link jest gdzieś na Max3d.pl :D w ten sposób masz na renderze i odbicia na lakierze i otoczenie :) trzym się [piwo]
sikham Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Triple prosze cie wywal metaliczny lakier :] on psuje wszystko ;)
Triple X Napisano 28 Wrzesień 2003 Autor Napisano 28 Wrzesień 2003 hehehe spoko wywale a wiecie otoczenia to jeszcze tutaj wogóle nie ma a mam zamiar takie zrobić :} (uważam że mapy hdri są biedne i wole zrobic swoje otoczenie :)
Quadysz Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 czekam na updaty, lakierem sie nie przejmuj jeszcze w koncu sporo karoserii zostalo do zrobienia jak zaczniesz robic wszystko na raz to pewnie nie skonczysz :) hehe a klosze lamp tylnych rowniez masz wymodelowane?? bo nie widze na tym renderze... jezeli chcesz modelowac to na szklo czerwone bedziesz musial dac jakas mape na refraction... chyba :D a na klosze taki sam material jak na przednie reflektory pozdrawiam
Quadysz Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 tzn jak na klosze przednich reflektorow :P
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 Witam wszystkich! Ostatnio nie ma apdejtów niestety bo szkoła się rozkręciła i nie mam tyle czasu na maxa (praiwe wogóle). Apdejt bardzo mało konkrenty chodzi mi sczególnie o materiał lamp. Oto render
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 A tutaj male próy final rendera (i chyba jush uwazam ze jest lepszy niz brazil).
Loozack Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 daj jakieś porządniejsze zbliżenie co by wszystkie bugi w materiale wyłapać :D P.S. Triple X is back [piwo]
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 hehe wiedziałem loozack ze sie pierwsyz wpiszesz . zaraz dam tylko sie wyrenderuje
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 sam krzywy jesteś :P pokaż gdzie :]
sikham Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 jak ja krzywy to ty ślepy :P:P:P:P:P:P
Loozack Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 wow, ten to ma chyba specjalne okulary, że jak się przez nie patrzy na model to się bugi podświetlają :D no cóż, mycha w dłoń i do poprawy :] trzymaj się [piwo]
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 bug jest tylko jeden ten najwiekszy który skiham zaznaczył. Reszta to odbicia lakieru które i tak będą inne ponieważ mam zamiar umiescic mietka w jakimś otoczeniu :] Tu zbliżenie na lampke.
Loozack Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 mam nadzieję, że ta lampka nie będzie pusta w środku i że wmontujesz tam jakieś żarówencje a te linie takie to co to ??
Triple X Napisano 11 Październik 2003 Autor Napisano 11 Październik 2003 linie to maly tescik refraction w materiale szkła ale chyba zostawie samego bumpa :} Nad zaqrówka sie zastanowie. Pozdro
Triple X Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 Witam! Dawno nie było updatów bo wiadomo nauka i nie było czasy na maxa. Po miesięcznej (coś koło) usiadłem do maxa w weekend i zrobiłem wnętrze. Jest kilka niedoróbek, które mam nadzieję będzie chciało mi się poprawić (wychodze bowiem z założenia, że wnetrza i tak nie widać :)). Odrazu mogę powiedzieć że poprawie zagłówki bo są takie kańcistae w chwili obecnej :) Jeśli chodzi o wloty powietrza na desce rozdzielczej i między fotelami wyglądają nieciekawie ze względu na światło :]To tyle poniżej rendery.
pg Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 hmm, a to jest orginalnie kopiowane wnetrze??? nie mam nic do samego moedelingu,bo ten jest dobry-neizly detal, tylko... te wnetrze jak dla mnei ejst nie przyjazne;(nie wygodne, spartańskie(w złym znaczeniu)... jakoś mi nie pasuej do takiego lukssowego samochodu.... chyba, ze to orginal, to wtedy albo stylisci merola powinni skoczyc na emeryturke, albo ja jestem stworozny do standardu limuzyny maybacha(czy jak on tam sie zwie:) ):D
Anonymous Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 hmmmm ........ mi się wydaje że ta deska rozdzielcza powinna bardziej wchodzić do wnętrza (mam nadzieje że wiesz o co chodzi) i siedziska powinny być dłuższe. i ogólnie to i zagłówki i siedzenia są chyba zbyt kanciaste .............no ale to nie kabriolet więc może nie będzie tego bardzo widać ;)
Rekomendowane odpowiedzi