Gość Volgut Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Witam! Od jakiegos czasu pracowalem razem z kilkoma znajomymi nad demem Project2501. Pomagalo mi dwoch grafikow 3D (Luko i Potworeq), ktorzy zrobili modele scen, animacje oraz tekstury, jeden grafik 2D (Shexbeer), ktory wykonal wszystkie maski i plansze pojawiajace sie w demie oraz muzyk (Traymuss). Ja pracowalem jako koder i demo jest oparte w calosci na moim engine 3D. Ponizej podaje linka do programu oraz do video dla osob z slabszymi kartami graficznymi (demo wymaga karty z Pixel Shader 2.0). EXE: ftp://scene.org/pub/parties/2006/symphony06/demo/project_2501_by_addict_labs.zip VIDEO: ftp://scene.org/pub/parties/2006/symphony06/demo/project_2501_by_addict_labs.avi Milego ogladania :) Pozdrawiam Tomasz "Volgut" Przechodzki
gaspar Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Widziałem w tej wersji na engine i prawdę mówiąc niezbyt mi się podobało. Jeżeli chodzi o akcje to takie przynudnawe, sceny poprzeciągane ruch kamery wydaje się mało ukazywać i jest nieco chaotyczny. Graficznie, też nie najlepiej jeżeli chodzi o demo - mocno widać low poly i nie najlepiej chyba z teksturami. Pierwsza scena przypominała mi nieco rdzeń statku z filmu evenhorizont. Muzyka troszkę monotonna i chyba nienajlepiej komponowała się z obrazem. Tak poza tym gratulacje za udaną pracę w teamie, nie znam się na robieniu grafy 3d pod engine ale chyba włożyliście w to sporo wysiłku. Pozdrawiam
brumugun Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Można się przyczepić do paru rzeczy, może bardziej urozmaicone to powinno być, troche więcej elementów ruchomych, więcej dynamiki, ale ogólnie to fajnie się oglądało, mam nadzieję że nie poprzestaniecie na tym i powstaną jeszcze lepsze demka. Pozdro.
Konras Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Oj ja az nie moge czytac takich komentarzy gdzie ludzie narzekaja na grafike itd ^^' No coz emmm dla wielu sukcesem jest wyswietlenie w oknie pojedynczego trujkata, a zaladowanie tylu meshy, animacji, tekstor, shaderow itd to juz jest naprawde wielkie wyzwanie :) Gratuluje dema, choc musze powiedziec ze na mojej karcie i procesorze nie dalo sie tego za plynnie ogladac hihi ^^'. Fajnie ze ludzie jeszcze pisza wlasne engin'y a nie korzystaja tylko z gotowych :) Coz gdybym byl programista na pewno popadlbym w kompleksy, na szczescie nie jestem :)
SirAnen Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Czy slowo niezwykle opisze to wszystko ?? Ja troche znam sie na enginach 3d i powiem ze troche kuleje :) Niezwykle jest to iz widac rozne style ktore naparwde cos pokazuja po za standardowym demem. Pracuj na optymalizacja oraz skup sie nad jednym , fizyka.
JmTm00 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 "Could not connect to FTP server, possibly because of too many users. Please try again later." albo mam jakiegoś syfa albo naprawde warto ;)
ginn Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 aaaa miazgaaaaaaaa dawno niewidzialem takiego demka [demoscenowego i wogole] scenki modeling texturing .. synchro do muzy aaaaaa brawo :D scenka z serduchem i tunel mnie rozbily na kawalki. wogole przejscia mmmmmm ale mi daliscie kopa do robienia:] brawo i pozdrawiam!
Gość Deler Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 przyznam ze calkiem fajne. co do ruchu kamery sadze ze niemieliscie wyjsca zeby inaczej przedstawic demo. brawo
mirach Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Projekt 2501 to tak Ghost in the Shell wieje :) Czy sie myle ? Animacja przyjemna, na enginach sie nie znam, wiec wypowiadac sie na ten temat nie bede :) pozdrawiam Mirach
Rekomendowane odpowiedzi