Balas Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Ostatnio mnie wzielo na wymodelowanie czegos nowego, trafila na moja gitare ;) Modeling juz prawie skonczony, moze wreszcie sobie porenderuje ;D Pozniej wracam to wyklepania BMW :P
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 hehe ja mam akurat x2 :D:D w sumie fajne - zapraszam do mojego tematu : Pomieszczenie gitarzysty - akurat robie cort x2 - pokaz inne ujecie zobacze jak sobie poradziles w miejscach gdzie ja mialem problem :D Jak widze tez masz problem z przelocznikiem singiel/hambucker
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 właśnie jaką metodą zrobiłeś kropki nagryfie - bo ja na to przerypalem 1500 poly :D nawaliłem cylindrów + ms x 2 :D
Balas Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Problemu raczej nie mam :p dziura juz jest ;D Do zrobienia zostal mi tyl i pare detali (klucze to detale? :P ) z przodu. Moze sie uwine do jutra :] Jakbys chcial jakies konkretne ujecie to pisz ;D PS. nie prosic o siatke ;] kropki - plane "wyciety" z cylindra :D
Balas Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Jeszcze raz wlaczylem sobie Maxa na chwilke ;D
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 pokaz siatke korpusu bez ms - ok?? ciekaw jestem jak z tym dałeś rade. domyslam sie blędów ale pokaz
MVM Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Ja gram na basie. :) Ale nie lubie brzmienia stratokasterów. Bardziej podchodzi mi do gust głębokie brzmienie Les Poul'a. I wycinanie solówek :)
slayer2004 Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Już od jakeigoś czasu zamierzam kupić Corta x6, ale zastanawiam sie czy by przypadkiem nie kupić jednak Corta x14... A model twojej gitarki bardzofajny :) Ciekawe jak pójdzie ci texturowanie . Pozdr.
Balas Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 yy.. 14? :> http://www.cort.co.kr/english/products/common/list.asp?series_id=39 Ciekawe jak pójdzie ci texturowanie . Tego sie obawiam :P Pierwsze podejscie ;D jak narazie konczylem na szarych modelach :] Moze ktos podpowiedziec skad wziac drewno na gryf? :> (klon konkretnie ;D )
Balas Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Chwila zabawy z materialem: Jak wyeliminowac to ziarno?
DesignStudio Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 hmmm co do drewna to grafika googli :] najpierw palisander na podstrunnice wpisz, a potem klon chyba albo po angielsku klon
Balas Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Chyba bede musial sie pobawic w PSie ;] Ktos podpowie dlaczego takie ziarno? (wlaczone GI i to pewnie tego wina... tylko nie wiem co ustawic ;] )
slayer2004 Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 sory.... chodziło mi o x11, źle mi sie wpisało ;)
DesignStudio Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Balas - subdiv czy jakos tak :D mi sie zdaje! ps. jak wlaczyc ten bajer na dole renderu ze szczegolami scenki
Balas Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 subdivami sie bawilem ale nadal kaszka... chyba zresetuje ustawienia renderu :/ jak wlaczyc ten bajer na dole renderu ze szczegolami scenki W osatniej zakladce w renderze odznacz frame sta
Balas Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 czy ja jestem dla siebie zbyt wymagajacy dla siebie? ;D zabieram sie za gryf :P
AGmakonts Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 tylko głośnik poprosze z całym zapleczem:P
Balas Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 heh, sprobuje :D Dobrze ze najlepsza referke mam kolo kompa :P
slayer2004 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 No ładnie. Masz zamiar wyeksponować tył lub wnętrze wzmacniacza ? W innym wypadku całe to modelowanie staje sie bezsensowne jeżeli nie można go przedstawić. Pozostaje oczywiście jeszcze kwestia "dbałości o detale"... ;).
Balas Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 Moze raczej spelnienie prosby AGmakonts ;) oraz dla wlasnej satysfakcji :D
Balas Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 Czuje ze czas bede mial tylko w weekendy cos podlubac :/ (szkola) No to chwilka dzisiaj ;)
TrojkaT Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Witam Wez jakiegos Marschala walnji jako wzmacniacz, bo to to co to ;) Gitarka ladna tylko nad materialami popracuj pozdrawiam
MiRi Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Gitarka pierwsza klasa!! Mostek masz genialnie zrobiony. Ale hambuckery nie są takie niskie. Powinny razem z odudową wystawać na przynajmniej 1 cm a nie tak przylegać, to samo z singlem, jest on też za niski, w ustawieniu H-S-H środkowy przetwornik jest bardzo wysoki a twój ledwo co wystaje ponad wiosło. I naimniejsza wada prawie nie zauważalna ale jak już robisz gitarkę to cza poprawić ;].Nawet w najtańszych gitarkach gryf jest zaokrąglony aby łatwiej się grało, tak jak na obrazku na dole. Poza tym wszystko spoko. Zrób jeszcze jakąś konkretną teksturę podstrunnicy z drewna palisandru i będzie wypasik ;]. Wzmacniacz masz też gicior. Do rysowania używałem myszki, ale i tak każdy się połapie chyba o co chodzi ;]
Balas Napisano 16 Wrzesień 2006 Autor Napisano 16 Wrzesień 2006 Chwila zabawy dzisiaj, teraz widze ze za nisko, bedize trzeba podniesc. MiRi, dzieki za zwrocenie uwagi, zaraz poprawie ;) Zrób jeszcze jakąś konkretną teksturę podstrunnicy z drewna palisandru Wlasnie mam problem z mapowaniem gryfu, jak sobie z tym poradzic po MSie?
Balas Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 Dosc obijania, trzeba odpoczac od nauki i skonczyc cos wreszcie :P
Arxis Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 bez kitu, ładnie ci to wyszło. nie znam się specjalnie na gitarach, więc specjalnie się nie wypowiem, ale materiały git.
Balas Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Jeszcze pare poprawek i chyba pojdzie do finished :p
Balas Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 danke, ale i tak Ci nie wierze :x No to jeszcze tylko stojaczek i kabelek :] PS. zna ktos jakies tutki odnosnie ustawien studia, w szczegolnosci jezeli chodzi o odbicia :)
Balas Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Tak przed snem trzeba bylo cos zrobic :D
MiRi Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Bardzo ładnie ;]. Nie chce wyjść na marudę ale powinieneś podnieśc trochę przetworniki jeszczę trochę ;P. A tak to SUPER
Balas Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 MiRi, dzieki alewyżej już nie podniosę, bo u mnie na takiej wysokości są :) (z tym, że przy mostku jest najwyżej, a przy gryfie najniżej). Jak się skończy render to wrzucę, chyba już z ostatecznymi shaderami ;)
Balas Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 Widze ze wielkiego zainteresowania nie ma :P koncepcja ostatecznej "sceny": Skad te biale kropki po lewej? Za mocne/zle ustawione swiatlo czy cos z ustawieniami materialu?
Arxis Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 e, czemu taki dziwny ten obrazek? chyba nie do końca wyrenderowany...
Balas Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 Nie chcialem juz czekac na niezamierzony efekt :p Musze troche pokombinowac ze studiem bo odbicia sa spieprzone ;]
Rekomendowane odpowiedzi