Napisano 29 Sierpień 200618 l Ostatnio mnie wzielo na wymodelowanie czegos nowego, trafila na moja gitare ;) Modeling juz prawie skonczony, moze wreszcie sobie porenderuje ;D Pozniej wracam to wyklepania BMW :P
Napisano 29 Sierpień 200618 l hehe ja mam akurat x2 :D:D w sumie fajne - zapraszam do mojego tematu : Pomieszczenie gitarzysty - akurat robie cort x2 - pokaz inne ujecie zobacze jak sobie poradziles w miejscach gdzie ja mialem problem :D Jak widze tez masz problem z przelocznikiem singiel/hambucker
Napisano 29 Sierpień 200618 l właśnie jaką metodą zrobiłeś kropki nagryfie - bo ja na to przerypalem 1500 poly :D nawaliłem cylindrów + ms x 2 :D
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor Problemu raczej nie mam :p dziura juz jest ;D Do zrobienia zostal mi tyl i pare detali (klucze to detale? :P ) z przodu. Moze sie uwine do jutra :] Jakbys chcial jakies konkretne ujecie to pisz ;D PS. nie prosic o siatke ;] kropki - plane "wyciety" z cylindra :D
Napisano 29 Sierpień 200618 l pokaz siatke korpusu bez ms - ok?? ciekaw jestem jak z tym dałeś rade. domyslam sie blędów ale pokaz
Napisano 30 Sierpień 200618 l Ja gram na basie. :) Ale nie lubie brzmienia stratokasterów. Bardziej podchodzi mi do gust głębokie brzmienie Les Poul'a. I wycinanie solówek :)
Napisano 30 Sierpień 200618 l Już od jakeigoś czasu zamierzam kupić Corta x6, ale zastanawiam sie czy by przypadkiem nie kupić jednak Corta x14... A model twojej gitarki bardzofajny :) Ciekawe jak pójdzie ci texturowanie . Pozdr.
Napisano 30 Sierpień 200618 l Autor yy.. 14? :> http://www.cort.co.kr/english/products/common/list.asp?series_id=39 Cytat Ciekawe jak pójdzie ci texturowanie . Tego sie obawiam :P Pierwsze podejscie ;D jak narazie konczylem na szarych modelach :] Moze ktos podpowiedziec skad wziac drewno na gryf? :> (klon konkretnie ;D )
Napisano 31 Sierpień 200618 l hmmm co do drewna to grafika googli :] najpierw palisander na podstrunnice wpisz, a potem klon chyba albo po angielsku klon
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor Chyba bede musial sie pobawic w PSie ;] Ktos podpowie dlaczego takie ziarno? (wlaczone GI i to pewnie tego wina... tylko nie wiem co ustawic ;] )
Napisano 31 Sierpień 200618 l Balas - subdiv czy jakos tak :D mi sie zdaje! ps. jak wlaczyc ten bajer na dole renderu ze szczegolami scenki
Napisano 31 Sierpień 200618 l Autor subdivami sie bawilem ale nadal kaszka... chyba zresetuje ustawienia renderu :/ Cytat jak wlaczyc ten bajer na dole renderu ze szczegolami scenki W osatniej zakladce w renderze odznacz frame sta
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Autor czy ja jestem dla siebie zbyt wymagajacy dla siebie? ;D zabieram sie za gryf :P
Napisano 3 Wrzesień 200618 l No ładnie. Masz zamiar wyeksponować tył lub wnętrze wzmacniacza ? W innym wypadku całe to modelowanie staje sie bezsensowne jeżeli nie można go przedstawić. Pozostaje oczywiście jeszcze kwestia "dbałości o detale"... ;).
Napisano 3 Wrzesień 200618 l Autor Moze raczej spelnienie prosby AGmakonts ;) oraz dla wlasnej satysfakcji :D
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor Czuje ze czas bede mial tylko w weekendy cos podlubac :/ (szkola) No to chwilka dzisiaj ;)
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Witam Wez jakiegos Marschala walnji jako wzmacniacz, bo to to co to ;) Gitarka ladna tylko nad materialami popracuj pozdrawiam
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Gitarka pierwsza klasa!! Mostek masz genialnie zrobiony. Ale hambuckery nie są takie niskie. Powinny razem z odudową wystawać na przynajmniej 1 cm a nie tak przylegać, to samo z singlem, jest on też za niski, w ustawieniu H-S-H środkowy przetwornik jest bardzo wysoki a twój ledwo co wystaje ponad wiosło. I naimniejsza wada prawie nie zauważalna ale jak już robisz gitarkę to cza poprawić ;].Nawet w najtańszych gitarkach gryf jest zaokrąglony aby łatwiej się grało, tak jak na obrazku na dole. Poza tym wszystko spoko. Zrób jeszcze jakąś konkretną teksturę podstrunnicy z drewna palisandru i będzie wypasik ;]. Wzmacniacz masz też gicior. Do rysowania używałem myszki, ale i tak każdy się połapie chyba o co chodzi ;]
Napisano 16 Wrzesień 200618 l Autor Chwila zabawy dzisiaj, teraz widze ze za nisko, bedize trzeba podniesc. MiRi, dzieki za zwrocenie uwagi, zaraz poprawie ;) Cytat Zrób jeszcze jakąś konkretną teksturę podstrunnicy z drewna palisandru Wlasnie mam problem z mapowaniem gryfu, jak sobie z tym poradzic po MSie?
Napisano 21 Październik 200618 l Autor Dosc obijania, trzeba odpoczac od nauki i skonczyc cos wreszcie :P
Napisano 22 Październik 200618 l bez kitu, ładnie ci to wyszło. nie znam się specjalnie na gitarach, więc specjalnie się nie wypowiem, ale materiały git.
Napisano 24 Październik 200618 l Autor danke, ale i tak Ci nie wierze :x No to jeszcze tylko stojaczek i kabelek :] PS. zna ktos jakies tutki odnosnie ustawien studia, w szczegolnosci jezeli chodzi o odbicia :)
Napisano 26 Październik 200618 l Bardzo ładnie ;]. Nie chce wyjść na marudę ale powinieneś podnieśc trochę przetworniki jeszczę trochę ;P. A tak to SUPER
Napisano 26 Październik 200618 l Autor MiRi, dzieki alewyżej już nie podniosę, bo u mnie na takiej wysokości są :) (z tym, że przy mostku jest najwyżej, a przy gryfie najniżej). Jak się skończy render to wrzucę, chyba już z ostatecznymi shaderami ;)
Napisano 27 Październik 200618 l Autor Widze ze wielkiego zainteresowania nie ma :P koncepcja ostatecznej "sceny": Skad te biale kropki po lewej? Za mocne/zle ustawione swiatlo czy cos z ustawieniami materialu?
Napisano 27 Październik 200618 l e, czemu taki dziwny ten obrazek? chyba nie do końca wyrenderowany...
Napisano 27 Październik 200618 l Autor Nie chcialem juz czekac na niezamierzony efekt :p Musze troche pokombinowac ze studiem bo odbicia sa spieprzone ;]