Gość draq Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 projektuję logo dla forum o muzyce electroclash Electroclash jest dość kontrowersyjnym gatunkiem. Wielu artystów uważa, że został wymyślony przez dziennikarzy, by ułatwić opisywanie nagrań zbliżonych stylistyką do lat 80. Jego główne składowe to: electro pochodzące sprzed dwóch dekad (tworzone za pomocą syntezatorów i automatów perkusyjnych), techno (z którego pochodzi taneczna motoryka) oraz brzmienia electro-popowe. Nurt sięga też, głównie w swej ekspresji, do dwóch innych ważnych stylistyk - punka i acid house'u. Electroclash zaczął rozwijać się w Nowym Jorku w drugiej połowie lat 90. Na scenie aktywnie działał duet Metro Area, którego brzmienie inspirowane było tradycją disco i boogie lat 70. i 80., house'em, electro i Detroit techno, ale nie było jeszcze określane jako electroclash. Dopiero w 2001 roku gatunek otrzymał swoją nazwę. Oto moja droga w poszukiwaniu odpowiedniego logotypu: 1 2 3 4 5 mam juz tam swojego faworyta, ale chce się zapytać o poradę przy dalszym jego przeksztalcaniu. W którym kierunku iść? Które motywy są udane, z których kompletnie zrezygnować? Proszę o pomoc i z góry dzięki :)
aspenboy Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Czwórka jest chyba najbardziej udana, ewentualnie jedynka - bardziej agresywna, ale prosta (na bazie "X").
znika Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 wg mnie wszystkie sa za malo czytelne, logo ma byc prostym znakiem ktory od razu skojarzy sie z tym forum-uproscilabym to zdecydowanie-za duzo tu agresywnych dodatkow ktore kompletnie nie lacza sie z oblosciami...zmienilabym tego ludka...sio z nim
Ebor Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 dobrze mowi ten co znika :) pomniejsz sobie to logo i zobacz czy dalej jest czytelne.
jasiek311 Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 4rka jest fajna, ale to zakonczenie ogonka jest troche nie do konca udane - popracuj nad tym, bo to najmocniejszy akcent calej grafiki
Gość draq Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 dzięki wszystkim za uwagi, pracowalem dzisiaj nad tym logiem i doszedlem do takiego etapu: wydrukowalem pomniejszone (do rozmiarów y=1,5cm) i jest czytelne :) co powiecie więc o tej wersji? bo chcę już ją powoli traktować jako ostateczną...
Gość User190 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 bleee..różowy jest bleee :P Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P
CzAk1 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 bleee..różowy jest bleee :P Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P eee...lol:) 4 była by extra gdyby nie to serduszko. dobrze by też było wiedzieć jak wygląda forum. Bo np. 2,3 bardziej by pasowały do "kańciastego" wystroju strony...a 4,5 bardziej do czegoś w stylu smooth.
Drakula Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 no fajnie, tyle ze ja bym troche gebe otworzyl (takj jak na 1 i 2) i troche wydluzyl ogonek (zeby sie zamykal lekko w kolo) :)
Master Kiełbaster Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P No to jest Hoo! a nie ble... :*
Rekomendowane odpowiedzi