Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

projektuję logo dla forum o muzyce electroclash

Electroclash jest dość kontrowersyjnym gatunkiem. Wielu artystów uważa, że został

wymyślony przez dziennikarzy, by ułatwić opisywanie nagrań zbliżonych stylistyką

do lat 80. Jego główne składowe to: electro pochodzące sprzed dwóch dekad

(tworzone za pomocą syntezatorów i automatów perkusyjnych), techno (z którego

pochodzi taneczna motoryka) oraz brzmienia electro-popowe. Nurt sięga też,

głównie w swej ekspresji, do dwóch innych ważnych stylistyk - punka i acid house'u.

Electroclash zaczął rozwijać się w Nowym Jorku w drugiej połowie lat 90. Na scenie

aktywnie działał duet Metro Area, którego brzmienie inspirowane było tradycją disco

i boogie lat 70. i 80., house'em, electro i Detroit techno, ale nie było jeszcze

określane jako electroclash. Dopiero w 2001 roku gatunek otrzymał swoją nazwę.

Oto moja droga w poszukiwaniu odpowiedniego logotypu:

1

nowe_logo001.jpg

2

nowe_logo002.jpg

3

nowe_logo003.jpg

4

nowe_logo004.jpg

5

nowe_logo005.jpg

mam juz tam swojego faworyta, ale chce się zapytać o poradę przy dalszym jego przeksztalcaniu. W którym kierunku iść? Które motywy są udane, z których kompletnie zrezygnować? Proszę o pomoc i z góry dzięki :)

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czwórka jest chyba najbardziej udana, ewentualnie jedynka - bardziej agresywna, ale prosta (na bazie "X").

Napisano

wg mnie wszystkie sa za malo czytelne, logo ma byc prostym znakiem ktory od razu skojarzy sie z tym forum-uproscilabym to zdecydowanie-za duzo tu agresywnych dodatkow ktore kompletnie nie lacza sie z oblosciami...zmienilabym tego ludka...sio z nim

Napisano

dobrze mowi ten co znika :) pomniejsz sobie to logo i zobacz czy dalej jest czytelne.

Napisano

4rka jest fajna, ale to zakonczenie ogonka jest troche nie do konca udane - popracuj nad tym, bo to najmocniejszy akcent calej grafiki

Napisano

dzięki wszystkim za uwagi, pracowalem dzisiaj nad tym logiem i doszedlem do takiego etapu:

nowe_logo006b.jpg

wydrukowalem pomniejszone (do rozmiarów y=1,5cm) i jest czytelne :)

co powiecie więc o tej wersji? bo chcę już ją powoli traktować jako ostateczną...

Napisano

bleee..różowy jest bleee :P Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P

Napisano
bleee..różowy jest bleee :P Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P

eee...lol:)

4 była by extra gdyby nie to serduszko. dobrze by też było wiedzieć jak wygląda forum. Bo np. 2,3 bardziej by pasowały do "kańciastego" wystroju strony...a 4,5 bardziej do czegoś w stylu smooth.

Napisano

no fajnie, tyle ze ja bym troche gebe otworzyl (takj jak na 1 i 2) i troche wydluzyl ogonek (zeby sie zamykal lekko w kolo) :)