Napisano 31 Sierpień 200618 l projektuję logo dla forum o muzyce electroclash Electroclash jest dość kontrowersyjnym gatunkiem. Wielu artystów uważa, że został wymyślony przez dziennikarzy, by ułatwić opisywanie nagrań zbliżonych stylistyką do lat 80. Jego główne składowe to: electro pochodzące sprzed dwóch dekad (tworzone za pomocą syntezatorów i automatów perkusyjnych), techno (z którego pochodzi taneczna motoryka) oraz brzmienia electro-popowe. Nurt sięga też, głównie w swej ekspresji, do dwóch innych ważnych stylistyk - punka i acid house'u. Electroclash zaczął rozwijać się w Nowym Jorku w drugiej połowie lat 90. Na scenie aktywnie działał duet Metro Area, którego brzmienie inspirowane było tradycją disco i boogie lat 70. i 80., house'em, electro i Detroit techno, ale nie było jeszcze określane jako electroclash. Dopiero w 2001 roku gatunek otrzymał swoją nazwę. Oto moja droga w poszukiwaniu odpowiedniego logotypu: 1 2 3 4 5 mam juz tam swojego faworyta, ale chce się zapytać o poradę przy dalszym jego przeksztalcaniu. W którym kierunku iść? Które motywy są udane, z których kompletnie zrezygnować? Proszę o pomoc i z góry dzięki :)
Napisano 31 Sierpień 200618 l Czwórka jest chyba najbardziej udana, ewentualnie jedynka - bardziej agresywna, ale prosta (na bazie "X").
Napisano 31 Sierpień 200618 l wg mnie wszystkie sa za malo czytelne, logo ma byc prostym znakiem ktory od razu skojarzy sie z tym forum-uproscilabym to zdecydowanie-za duzo tu agresywnych dodatkow ktore kompletnie nie lacza sie z oblosciami...zmienilabym tego ludka...sio z nim
Napisano 31 Sierpień 200618 l dobrze mowi ten co znika :) pomniejsz sobie to logo i zobacz czy dalej jest czytelne.
Napisano 31 Sierpień 200618 l 4rka jest fajna, ale to zakonczenie ogonka jest troche nie do konca udane - popracuj nad tym, bo to najmocniejszy akcent calej grafiki
Napisano 31 Sierpień 200618 l dzięki wszystkim za uwagi, pracowalem dzisiaj nad tym logiem i doszedlem do takiego etapu: wydrukowalem pomniejszone (do rozmiarów y=1,5cm) i jest czytelne :) co powiecie więc o tej wersji? bo chcę już ją powoli traktować jako ostateczną...
Napisano 1 Wrzesień 200618 l bleee..różowy jest bleee :P Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P eee...lol:) 4 była by extra gdyby nie to serduszko. dobrze by też było wiedzieć jak wygląda forum. Bo np. 2,3 bardziej by pasowały do "kańciastego" wystroju strony...a 4,5 bardziej do czegoś w stylu smooth.
Napisano 1 Wrzesień 200618 l no fajnie, tyle ze ja bym troche gebe otworzyl (takj jak na 1 i 2) i troche wydluzyl ogonek (zeby sie zamykal lekko w kolo) :)
Napisano 2 Wrzesień 200618 l Kojarzy się jednoznacznie.. z Masterem :P No to jest Hoo! a nie ble... :*